Nationale Sportweek: doe je ook mee?

Op 15 september barst de 15e editie van de Nationale Sportweek alweer los. Vanwege dit jubileum is dit jaar langer, groter en leuker dan ooit! Van 15 tot en met 29 september openen sportclubs, bonden, gemeenten en sportservices hun deuren om aan heel Nederland te laten zien hoe leuk sporten is.

In 2018 zijn er maar liefst vijf host cities die elk een thema omarmen. Deventer, Groningen en Helmond zijn inmiddels bekend. In Deventer staat de bedrijfssport centraal, Groningen gaat actief aan de slag met de sportieve opening van het schooljaar. Daarnaast zijn er landelijke activiteiten, zoals de sportieve opening van het parlementaire jaar in Den Haag. Ook in Heerenveen kun je terecht voor allerlei sportieve activiteiten.

Met de extra lange sportweek overlappen we de Europese Week van de Sport en eindigen met een nacht van de sport op 29 september: de #BeActiveNight.

De Nationale Sportweek is een onderdeel van de Europese week van de Sport en wordt gefinancierd vanuit het Erasmus Plus programma. Samen kunnen we Europa inspireren om meer te bewegen. Let’s #BeActive! www.ec.europa.eu/sport/week.

Meer info over de Nationale Sportweek is te vinden op www.nationalesportweek.nl.

Dit bericht delen via Bericht delen via