Nederlandse Shuffleboard Vereniging: legacy European Sports for All Games

In de zomer van 2018 organiseerde Sport Fryslân de European Sports for All Games in het kader van LF2018. Eén van de sporten waar de Friezen mee kennis hebben gemaakt is shuffleboard. Deze sport, gedemonstreerd door een Duits team, is zo enthousiast ontvangen dat inmiddels de eerste Nederlandse Shuffleboard Vereniging is opgericht.

De Nederlandse Shuffleboard Vereniging is 20 december jl. opgericht door drie inwoners uit Echtenerbrug. Vanaf 8 januari 2019 traint de vereniging wekelijks in de plaatselijke sportzaal. De vereniging wil shuffleboard op de kaart zetten. Het is een laagdrempelige sport waar iedereen aan mee kan doen. Ook gaat de vereniging shuffleboardactiviteiten organiseren. Mensen die willen kennismaken met de sport kunnen een mail sturen naar shuffleboardnl@gmail.com.

Grietje Nauta, voorzitter van de vereniging: “In januari nodigen we inwoners uit de regio uit met ons mee te doen en zo kennis te maken met shuffleboard. Wij hebben gemerkt dat het een sport is die redelijk snel te leren is en mensen verbindt. Wij zijn niet alleen enthousiast maar zeker ook ambitieus. Zo doen in maart 2019 al vier leden van onze vereniging mee aan het Europees Kampioenschap!”

Shuffleboard is in veel landen, waaronder Duitsland, Groot-Brittannië en de VS, een populaire sport en laat zich op onderdelen vergelijken met curling. Het is een sport waar iedereen van 6 tot 100 jaar aan mee kan doen en wordt individueel, één tegen één, gespeeld. Door de European Sports for All Games in 2018 deden ruim 1.000 mensen in Friesland mee aan clinics.

Dit bericht delen via Bericht delen via