Nieuwe privacywet aanvankelijk malser voor kleine Friese sportverenigingen

Kleine Friese sportverenigingen die na de invoering van de Europese Privacywet nog niet aan alle regels voldoen, hoeven niet direct bang te zijn voor boetes. Dat geeft minister Dekker van Rechtsbescherming aan.

De nieuwe privacywet, ook wel bekend als de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), gaat aankomende vrijdag in. Alle Nederlandse organisatie zijn dan verplicht om de privégegevens van leden te documenteren, aan te geven hoelang ze die bewaren en wat ze met de gegevens van plan zijn. De privacywet geldt niet alleen voor grote multinationals, ook kleine clubs, zoals lokale voetbalverenigingen, moeten aan de wetgeving voldoen.

Aangezien afgelopen april nog bleek dat vele sportverenigingen nog niet voldeden aan de nieuwe privacywet, denkt minister Dekker dat er niet meteen boetes uitgedeeld worden aan kleine verenigingen. In Nederland ziet de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) toe op de handhaving van de wet, maar Dekker denkt niet dat er meteen boetes worden uitgedeeld bij kleine organisaties.

Mocht je nog onzeker zijn of je alle zaken rondom de privacywet goed hebt geregeld, meld je dan aan voor één van de AVG cursussen van Sport Fryslân. Deze vinden op 20 & 27 juni plaats. Klik hier voor meer informatie.

Direct contact

Wil je meer weten over de nieuwe privacywet voor jouw vereniging? Neem contact op met Allard Donker: