Noordelijk Kampioenschap parazwemmen Heerenveen

Zaterdag 3 februari heeft voor de vierde keer het Noordelijke Kampioenschap Parazwemmen plaatsgevonden. Ook dit jaar is het kampioenschap georganiseerd door zwemvereniging HZ&PC Heerenveen, Sport Fryslân en KNZB regio Noord.

Het Noordelijk Kampioenschap parazwemmen is voor alle kinderen en jongeren vanaf ongeveer 10 jaar tot 20 jaar die een lichamelijke beperking hebben. Bij deze open kampioenschappen ervaren de deelnemers dat het heerlijk is om te bewegen en dat een beperking een prestatie niet in de weg hoeft te staan.

Het programma bestond uit zwemclinics waarbij de deelnemers tips kregen over de zwemslagen. Ook leerden zij hoe een zwemwedstrijd gaat en zijn er diverse wedstrijden gezwommen. Het kampioenschap is afgesloten met een estafette. Wethouder Jelle Zoetendal van de gemeente Heerenveen, ook ambassadeur aangepast sporten Friesland, was samen met de nieuwe talentcoach binnen het programma topzwemmen voor gehandicapten KNZB regio Noord, Jeanet Mulder betrokken bij de prijsuitreiking.

Na de prijsuitreiking, foto’s, medailles, oorkonde en met voor iedereen een prachtige zwemtas werd dit kampioenschap afgesloten.