Waarom?

Sporten en bewegen is onze passie. Wij weten als geen ander dat het ons plezier, geluk en een goede gezondheid brengt. Vanuit ons hart helpen wij jou als inwoners van de gemeente Opsterland om te kunnen sporten en bewegen. Daar zetten wij ons elke dag voor in. Wij zorgen er voor dat jij kennis kunt maken met de sportmogelijkheden die wij organiseren samen met sportverenigingen en andere lokale aanbieders. Er is in onze gemeente voor elk wat wils. Ben je jong, oud, heb je geen geld of heb je een beperking? Wij helpen je verder en hopen dat sporten en bewegen ook jou passie wordt!

Dit doen wij:

Ons team kom je tegen:

– Op de basisscholen: wij geven gymlessen en zorgen voor goede kwaliteit van het gymonderwijs (middels het initiatief Sport op Basisscholen) en voor het promoten van het sportaanbod in onze gemeente
– In wijken: wij organiseren sport- en leuke beweegactiviteiten voor kinderen, jongeren na schooltijd. Hierbij kun je denken aan: straatvoetbal, crossloop, maar ook een schaaktoernooi.
– Bij sportverenigingen: wij helpen sportverenigingen met bijvoorbeeld het vrijwilligers-of sponsorbeleid. Ook hebben wij de kennis in huis als het gaat om het regelen van de vergoeding van trainers. Wil je meer weten over een gezonde kantine? Of wil je als sportvereniging energie besparen? Bel of mail ons. Jouw vraag, onze tak van sport!

Zo gezegd, wij zijn er voor iedereen! Juist helpen wij mensen die het lastig vinden om te gaan sporten en bewegen. Daarom organiseren wij in de gemeente verschillende sport-beweegactiviteiten. Voorbeelden hiervan zijn fietslessen en –tochten, fittesten, het spelencircuit en laagdrempelig sportaanbod in samenwerking met verenigingen. Doe je ook mee?

Sport in Opsterland in cijfers

basisscholen in de gemeente krijgen les van buurtsportcoaches

kinderen uit groep 3 t/m 8 worden met de inzet van de buurtsportcoaches bereikt. Met groep 1 en 2 meegerekend zijn dit 2600.

200 kinderen sluiten elk jaar samen met de buurtsportcoaches het jaar af met de kidsrun tijdens de Oliebollenloop