Sport op Basisscholen in Opsterland

Sport op Basisscholen in Opsterland

De kinderen op de openbare en christelijke basisscholen krijgen van ons team kwalitatief gymlessen. We willen graag dat kinderen en volwassenen meer bewegen en gezonder gaan leven. Dat begint al op de basisschool. Daarom zijn wij één van de gemeenten die meedoet aan initiatief Sport op Basisscholen. Binnen het team zijn drie vakleerkrachten die gymlessen geven. In Friesland zijn er 57 ‘Sport op Basisscholen’ vakleerkrachten actief in 22 Friese gemeenten. Waaronder dus in de gemeente Opsterland. En daar zijn wij trots op!

“Goed leren bewegen is belangrijk, plezier in bewegen nog belangrijker!”

Luca Spin

Vakleekracht

Gevarieerd lesaanbod

Gevarieerd lesaanbod

Door Sport op Basisscholen is er meer ondersteuning op de motorische ontwikkeling van de leerling zelf. Daarnaast coachen wij de groepsleerkrachten en organiseren we (naschoolse) sportactiviteiten op de basisscholen. Wij bieden de leerlingen een gevarieerd lesaanbod dat aansluit op hedendaagse trends en ontwikkelingen binnen de sportwereld. Hierdoor houden we sporten en bewegen interessant voor de kinderen. We betrekken de lokale sportverenigingen er ook bij. Dit alles om te zorgen voor nog leuker en beter bewegingsonderwijs.
Daarnaast heeft Sport in Opsterland tal van verschillende sportdagen waar leerlingen van alle scholen aan deel mogen nemen om tijdens of naschools te kunnen en te blijven bewegen.

 

Agenda
Wil je weten wat wij de komende tijd gaan organiseren?
Agenda sportactiviteiten  op de pagina toevoegen en link naar Facebook

Breng jouw klas in beweging

Iedere school heeft gymnastiek op het lesprogramma staan. Maar er zijn nog veel meer mogelijkheden om jouw leerlingen op een leuke én leerzame manier in contact te brengen met bewegen.

Waar kan Sport in Opsterland jou bij helpen?
Wij brengen jouw klas in beweging met diverse sportieve onderwijsprojecten. Kant en klare lespakketten, waarmee jouw leerlingen kennismaken met diverse sportmogelijkheden. Dit doen we in samenwerking met Sport Fryslân. De beste manier om ervoor te zorgen dat kinderen meer gaan bewegen. Jong geleerd, is oud gedaan!

Contact

Wil je ook leuke sport- en beweegactiviteiten op je school?
Wil jij jouw leerlingen kennis laten maken met de échte Fryske sporten of juist met nieuwe sporten als freerunning en survival? Sport Fryslân helpt je graag met leuke én leerzame lespakketten. Neem contact met ons op:

Jasper Blankert, Buurtsportcoach onderwijs
06 20 70 66 54 06 20 70 66 54 / jasper@sportfryslan.nl

Jeltse Mud, Buurtsportcoach onderwijs
06 52 54 62 28 06 52 54 62 28 / Jeltse@sportfryslan.nl

Luca Spin, Buurtsportcoach onderwijs
06 23 00 15 39 06 23 00 15 39 / luca@sportfryslan.nl

Sport in Opsterland in cijfers

Op all basisscholen in de gemeente krijgen geven de buurtsportcoaches les

kinderen uit groep 1 & 2 hebben in 2017 het Nijntje Beweegdiploma behaald

kinderen uit groep 1 t/m 8 krijgen met de inzet van de buurtsportcoaches kwalitatief hoogwaardige en leuke gymlessen en maken ze volop kennis met verschillende sporten.