Paralympisch CP-Voetballer Stefan Boersma bezoekt scholen in Balk en Steggerda

De Sint Ludgerusschool uit Balk en de Fredericusschool uit Steggerda doen op maandag 20 november mee aan het project ‘Meet & Greet met de Fryske Parasporthelden’ van Sport Fryslân. Paralympisch CP-voetballer Stefan Boersma vertelt in de klas hoe het is om te sporten met een handicap. Daarna ervaren de leerlingen zelf hoe dit is.

De Fryske Parasporthelden hebben vorig schooljaar hun verhalen verteld op vele basisscholen in Friesland en ook dit schooljaar komen ze weer in actie. Want hoe is het om bijvoorbeeld te sporten terwijl je visueel beperkt bent? Of kun je wel zwemmen met één been? De parasporters willen met deze presentatie op scholen hun persoonlijke verhaal en de weg naar succes vertellen. Daarnaast laten ze zien wat ze juist wél kunnen. Stefan vertelt maandag zijn bijzondere verhaal en ook is er een interactief gedeelte waarbij de leerlingen zelf ervaren hoe het zou zijn als zijzelf een lichamelijke handicap zouden hebben.

Het project ‘Meet & Greet met de Fryske Parasporthelden’ is een initiatief van en wordt gecoördineerd door Sport Fryslân.

Over Sport Fryslân
Bijna één op de drie Friese inwoners beweegt te weinig. Elke dag weer zetten wij ons in om deze 240.000 inactieve Friezen in beweging krijgen. Daar werken we samen aan met de provincie, gemeenten, verenigingen, commerciële en maatschappelijke partners, gezondheidsinstellingen, vrijwilligers en de inwoners van Friesland. Gezamenlijk aan de slag voor een vitaal Fryslân.

Dit bericht delen via Bericht delen via