Stap 1: Voorbereiden

Stap 1: Voorbereiden

  • Stel het aantal uren vast. De trainer wordt op basis van een vast aantal uren maandelijks uitbetaald.
  • Stel de duur van het contract vast. Dit is inclusief startdatum. Wij adviseren altijd eerst te beginnen met de tijdelijk contract met een proeftijd.
  • Stel het functieniveau vast. Wil je weten wat het functieniveau van je trainer is? Gebruik onze Quickscan.
  • Stel het salaris van de trainer vast. Houd hierbij rekening met bruto en netto vergoedingen. Hulpmiddel hierbij zijn de salarisschalen uit de CAO voor sportverenigingen 2018/2019 (toevoeging: eindbod 2020/2021). De minimumloonschaal is de ondergrens.

Stap 2: Aanmelden

Stap 2: Aanmelden

Laat ter voorbereiding de (nieuwe) medewerker het Gegevensformulier medewerker invullen.

Vul, als vereniging je het formulier ‘nieuwe vereniging’ (zie rode button hieronder) volledig in. Je ontvangt van ons dan inloggegevens en de handleiding voor jouw eigen Sportal omgeving waar je verder kunt gaan om de medewerker(s) in dienst te melden.

Nadat je de nieuwe medewerker in Sportal in dienst hebt gemeld en de uitgangspunten voor de arbeidsovereenkomst zijn ingevuld, zal de nieuwe medewerker ook toegangsgegevens voor de Sportal ontvangen. Wanneer deze zijn ID bewijs en een model loonheffing heeft toegevoegd, maken wij de arbeidsovereenkomst en overeenkomst op. Deze ontvang je vervolgens als taak in jouw Sportal.

Na deze stappen gaat Sportwerkgever Fryslân vanaf de startdatum over tot uitvoering van haar rol als formeel werkgever danwel met de uitvoering van de personeel- en salarisadministratie van de aangemelde trainer/medewerker.

CAO Sportverenigingen

CAO Sportverenigingen

Sportwerkgever Fryslân werkt met de CAO sportverenigingen. Deze CAO is speciaal ontwikkeld voor het sport technisch kader van sportverenigingen en -stichtingen. Sinds 2011 kunnen de medewerkers (de trainers) kiezen of ze ook een pensioenvoorziening willen in hun CAO. Er zijn twee CAO’s: één met pensioenvoorziening en één zonder. Alle leden van Sportwerkgever Fryslân vallen automatisch onder één van deze twee CAO’s. Meer weten? Kijk hier voor CAO voor sportverenigingen en het eindbod/onderhandelaarsakkoord.

Salarisschalen en Quickscan >

Sportal

Sportal

Als sportorganisatie en medewerker heb je vanaf dit moment toegang tot onze online omgeving waarin je inzicht krijgt in je eigen gegevens, salarisstroken, contracten en arbeidsovereenkomsten. Maar ook processen verlopen via het Sportal, zoals het aanvragen en versturen van contracten of het doorgeven van een mutatie op het salaris. Na verwerking is de mutatie direct te vinden in je online dossier. Zo heeft u alle administratie in één online overzicht. Wat bij een bestuurswisseling makkelijk overgedragen kan worden.

Uiteraard verloopt niet al onze dienstverlening digitaal, we blijven graag persoonlijk met u in gesprek. We zijn goed bereikbaar per telefoon en beschikbaar voor een bezoek aan jullie vereniging.

Wat doen we?

Wij adviseren, informeren en zorgen voor de uitvoering van personeelszaken en nemen het werkgeverschap over (volgens actuele wet- en regelgeving).

De trainer wordt (onbewust) zwart uitbetaald? Arbeidsvoorwaarden zijn niet in een contract vastgelegd? De vereniging betaalt de trainer niet door bij ziekte? Dit klinkt misschien als de makkelijkste oplossing voor de sportvereniging. Bestuurders beseffen vaak niet dat ze de werkgever van de trainer zijn. Als de sportvereniging deze taken niet volgens de wet uitvoert, loopt de bestuurder van zo’n sportvereniging persoonlijke en financiële risico’s.

Lees meer >

Hulp nodig bij het aanmelden?

Neem contact met ons op:

Mail: info@sportwerkgeverfryslan.nl
Telefoon: 0513 – 630 661

Yanna de Vries, HR Adviseur/ Manager Sportwerkgever Fryslân
06 53 48 08 53 06 53 48 08 53 / yanna@sportfryslan.nl

Allet Gommers, Medewerker financiën
06 51 98 58 24 06 51 98 58 24 / allet@sportfryslan.nl

Marja de Hoop, Verenigingsadviseur HR
06 82 87 61 71 06 82 87 61 71 / marja@sportfryslan.nl

Wendy van Diggelen, HR Medewerker
06 82 72 84 26 06 82 72 84 26 / wendy@sportfryslan.nl

Maak een afspraak