Sporten via het Jeugdsportfonds

Sporten via het Jeugdsportfonds

Bij Sport Fryslân zijn we echte aanpakkers. Wij doen er alles aan om ieder kind te laten sporten. Ook als daar binnen het gezin geen geld voor is, kunnen kinderen met hulp van het Jeugdsportfonds toch sporten. Maar daarvoor kunnen we niet zonder onze intermediairs. Mensen in het werkveld, die onze ogen en oren zijn.

Waarom zoeken wij jou?

Waarom zoeken wij jou?

Als leerkracht weet jij als geen ander wat er speelt in jouw klas. Welke kinderen bijvoorbeeld vanwege financiële redenen niet lid zijn van een sportvereniging. Het Jeugdsportfonds Friesland helpt deze kinderen. Daarvoor hebben we jou nodig. Als intermediair bied jij jouw leerlingen een sportkans!

Hoe word je intermediair?

Hoe word je intermediair?

Intermediair worden is heel eenvoudig. Je kunt je bij Sport Fryslân aanmelden. Vervolgens kun je via ons een aanvraag indienen bij het Jeugdsportfonds voor een leerling bij jouw in de klas. Wanneer de aanvraag is goedgekeurd, kan het kind een jaar lang gratis sporten. En uiteraard mag hij of zij deze sport en vereniging zelf uitkiezen.

Cijers Jeugdsportfonds Friesland

Vanaf 2012 ondersteunde het Jeugdsportfonds 3115 kinderen om een jaar lang te sporten.

Sport Fryslân heeft een netwerk van ruim 300 erkende intermediairs.

Inmiddels zijn 18 Friese gemeenten aangesloten bij het Jeugdsportfonds.

Eén op de acht kinderen in Friesland komt in aanmerking voor het Jeugdsportfonds.

“Het Jeugdsportfonds is bedoeld voor ouders die zelf niet de financiële middelen hebben om hun kinderen te kunnen laten sporten. Dit was ook het geval bij mij thuis. Door echter tot mijn 18e gebruik te maken van het Jeugdsportfonds voetbal ik nu jaren later met veel plezier in het eerste elftal van VV Nieuweschoot en ben ik bijna klaar met de CIOS sportopleiding.''

Jamie, 20 jaar

VV Nieuweschoot

Waar kan Sport Fryslân jou mee helpen?

Sport Fryslân is op zoek naar enthousiaste intermediairs voor het Jeugdsportfonds? Zorg jij er samen met ons voor dat ieder kind kan sporten? Geef je dan nu op. Sport Fryslân helpt je bij:
• het aanmelden van leerlingen bij het Jeugdsportfonds.
• vragen die jij krijgt van ouders en verenigingen.

Ben jij onze nieuwe intermediair?

Neem contact met ons op:

Yanna de Vries, Consulent
06 53 48 08 53 06 53 48 08 53 / yanna@sportfryslan.nl

Rainer de Groot, Projectmedewerker
06 30 34 72 49 06 30 34 72 49 / rainer@sportfryslan.nl