Bewegen in de Openbare Ruimte; samen voor een inspirerend speel- en beweeglandschap

Belang van BIOR

Steeds meer mensen, individueel of georganiseerd, gebruiken de openbare ruimte om er te sporten, te bewegen en te recreëren. Maar liefst 41% van de Nederlanders tussen de 6 en 79 jaar doet dit om bijvoorbeeld te wandelen, fietsen, bootcampen, suppen of om hard te lopen. Het sportieve belang, en daarmee het gezondheidsbelang, van de openbare ruimte wordt steeds groter.

Het ontwikkelen van een beweegvriendelijke omgeving is een omvangrijk samenwerkingsproces. De invulling ervan is overal anders en is sterk afhankelijk van de lokale context. Sport Fryslân begeleidt verschillende lokale initiatieven rondom bewegen in de openbare ruimte en stimuleert het gebruik ervan door samen te werken met het onderwijs, verenigingen en buurtsportcoaches.

Samenwerking in Noord-Nederland
Sport Fyslân doet dit niet alleen. Ook in andere provincies wordt steeds meer ingezet op het beweegvriendelijker maken van de openbare ruimte. In het Noorden hebben we met verschillende partijen de handen op dit thema ineen geslagen en ontwikkelen we binnen het Kennislab BIOR Noord nieuwe kennis en praktische tools. Voor meer informatie en voor mogelijkheden in de praktijk kun je terecht op de website van het Kennislab: www.kennislabbiornoord.nl

Willen jullie nieuwe beweegmogelijkheden realiseren?

Dan staan Sport Fryslân en Kennislab BIOR Noord klaar om samen met jullie aan de slag te gaan.

Contact

Anita Bakker, Senior Projectleider
06 10 32 49 15 06 10 32 49 15 / anita@sportfryslan.nl

,
/

Mail nu