Bekijk de spelen per maand!

Bekijk de spelen per maand!

Tennispaal

Stuiterbal en Flyer blister

Stoepkrijt en mandela

Jumping ball

Croquet

Badminton

Skateboarden

Springtouw en knikkers

Skippybal en dartspelen

Frisbee en scoops

Balspelen

Kubb game

Over buurtspel

Over buurtspel

Geen enkel kind verdient het om sociaal buitengesloten te worden; ieder kind wil graag onderdeel uitmaken van een groep – spelende – kinderen. Lekker met zijn allen buitenspelen in de buurt: het is enorm belangrijk voor de eigenwaarde én ontwikkeling van het kind. Helaas is dit niet voor alle kinderen de gewoonste zaak van de wereld. De voedselbanken in Fryslân hebben samen met Sport Fryslân de handen ineen geslagen om buitenspeelpakketten bij de minder bedeelde Friese kinderen met een sociale achterstand te krijgen. Het doel is om vanaf september 2018 meer dan 700 kinderen met de buitenspeelpakketten te bereiken via de voedselbanken.

Om specifiek het buitenspelen te stimuleren, heeft de stichting gekozen voor een ‘buurtspel’. Want wanneer kinderen samen buitenspelen in de buurt, zijn ze met zijn allen in beweging, doet iedereen mee en beleven ze een hele hoop plezier. Iedere maand ontvangen de gezinnen een nieuw uitdagend spel om zo actief gestimuleerd te worden samen met de andere kinderen in de buurt buiten te spelen. Zo komen ze niet alleen in beweging, maar komen ook in contact met andere kinderen. Het pakket is voor kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 14 jaar en zal bestaan uit twaalf speelattributen en een bijbehorende spel- en speelkaart met uitleg over het materiaal.

Buurtspel ontvangen

Buurtspel ontvangen

Voor het uitwerken van dit concept heeft Sport Fryslân de samenwerking gezocht met de zeventien Friese voedselbanken. Zij worden voor dit project vertegenwoordigd door de Stichting Samenwerkende Voedselbanken Fryslân (SSVF) en werken samen op het gebied van voedselverwerving, transport, screening, opleiding en kennisoverdracht.