Fryske Sport Yn Dyn Klasse

Wij wil je de leerlingen kennis laten maken met één van de Friese sporten? Kies voor ‘Fryske Sport Yn Dyn Klasse’. Bûter, brea en griene tsiis; Fryske sport heart yn ús ûnderwiis!

Wil jij met je klas eens fierljeppen, Frysk damjen of één van de andere sporten ervaren? Met het FSYDK-pakket haal jij dit naar je klas.

 

Het programma

Fryske sport yn dyn klasse is speciaal voor de groepen 5 t/m 8. Het programma bestaat uit drie onderdelen; de oarin, een gastles van een Fryske sporttopper en tot slot een praktijk gedeelte.

  • Lespakket: voorafgaand aan de gastles ontvangt de groepsleerkracht een speciaal ontwikkeld FSDYK-lespakket met per sport 45 minuten aan lesmateriaal om alvast kennis te maken met de Fryske sport.
  • Gastles: er komt een Fryske sporttopper langs in de klas om alles te vertellen over de sport. Hij/zij vertelt uiteraard ook over zijn eigen beleving en presentaties in de sport. De gastles duurt ongeveer één uur.
  • Praktijk gedeelte: bij het fierljeppen komen de leerlingen in actie op de Fierljeppolder in Noardburgum, bij het keatsen vindt er een kaatsclinic rondom school plaats. Gaan jullie Frysk damjen, dan vindt er een heus toernooitje plaats in de klas. Tot slot vindt er bij het skûtsjesilen een speciale interactieve gymles in jullie eigen gymzaal plaats.

 

Fryske sport yn dyn klasse aanvragen

Gelijk aanvragen >
Heb je vragen? Of meer informatie nodig? Neem dan contact op met Lisanne Kuperus: 06 51 92 96 86 / lisanne@sportfryslan.nl.

In het kort

  • Voor: groep 5 t/m 8
  • Duur: lespakket van 45 min., gastles van ong. 1 uur, praktijk gedeelte 1 uur
  • Kosten: €500,-
  • Deelname: o.b.v. selectie

Fryske Wike

Denken jullie eraan om een Fryske Wike op school te organiseren? Dan brengen wij jullie graag in contact met onze Fryske partners om jullie op weg te helpen. Neem daarvoor contact op met Lisanne Kuperus: 06 51 92 96 86 / lisanne@sportfryslan.nl.

Fryske Sport Yn Dyn Klasse?

BDOF

Schoolschaatsen Thialf

Frysk Ljeppers Boun

Elfstedenhal

Het Watersportverbond

CBO Fryslân

CIOS Sport & Bewegen

Koninklijke Watersportvereniging Sneek

Bewegen Op Water

Gewest Fryslân

Iepen Fryske Kampioenskippen Skûtsjesilen

Sintrale Kommisje Skûtsjesilen

Koninklijke Nederlandse Kaatsbond

KNHS Regio Friesland

Frysk Damjen

Sport op Basisscholen

Thialf

Provincie Fryslân

CBO Fryslân

Gewest Fryslân

Sport Fryslân

TRES

Kennismaken met Fryske sporten

Fryske Sport yn dyn klasse laat kinderen kennismaken met de Fryske sporten. Sporten die behoren tot het cultureel erfgoed van onze provincie. Het is een initiatief van Sport Fryslân, de Fryske sportbonden en onderwijskoepels en wordt mogelijk gemaakt door de Provincie Fryslân.

Check ook onze andere gastlessen >

Contactpersoon

Met vragen over Fryske Sport Yn Dyn Klasse kun je terecht bij Lisanne Kuperus. Je kunt ook een mail sturen naar het algemene mailadres: info@fryskesportyndynklasse.frl.

Lisanne Kuperus, Projectmedewerker
06 51 92 96 86 06 51 92 96 86 / lisanne@sportfryslan.nl