Lekker buiten, lekker fit

GoldenSports

Wat is GoldenSports?

GoldenSports is een verzamelnaam voor sporten die door beweeggroepen buiten in de openbare ruimte worden gedaan. Het is speciaal voor senioren die nog nergens aan meedoen in hun omgeving. De bedoeling van het buiten sporten is dat zij niet ver hoeven te reizen, maar gewoon lekker in de buurt kunnen bewegen.

Waarom buiten?

Buiten in de openbare ruimte hoeft er geen zaal gehuurd te worden. Hierdoor is het makkelijker te organiseren en kan het altijd doorgaan. Bovendien is het daardoor vlakbij de deelnemers te organiseren. Zo kunnen zij sporten in de buurt.

De organisatie

Vaak wordt het georganiseerd door seniorensportdocenten of fysiotherapeuten. De buurtsportcoaches die werkzaam zijn in de betreffende gemeente kunnen helpen met het opzetten van een nieuwe GoldenSports-beweeggroep.

Interesse?

Op de website van GoldenSports kun je zien op welke locaties GoldenSports-beweeggroepen momenteel actief zijn. Lijkt het jou interessant om GoldenSports bij jou in de buurt aan te bieden aan senioren? Dan horen we heel graag jouw ideeën. De contactpersoon vanuit Sport Fryslân is Inge Rundervoort. Zij is te bereiken via inge@sportfryslan.nl en 06 30 21 61 49.

Aanbod in Fryslân

Aanbod in Fryslân

Een leven lang vitaal

Sport Fryslân wil dat iedereen iedere dag met plezier kan sporten en bewegen. Een vitale mienskip: dat is ons doel. Het aanbieden van GoldenSports draagt bij aan dit doel. Een leven lang vitaal: daar doen we het voor!

Contactpersoon

Meer weten over GoldenSports? Inge vertelt je er graag meer over.

,
/