Wat doet het Jeugdfonds Sport?

Wat doet het Jeugdfonds Sport?

Iedere kind moet kunnen sporten. Het is de missie van Sport Fryslân. Maar niet ieder kind groeit op in een omgeving waar sporten de normaalste zaak van de wereld is. Daarom is er het Jeugdfonds Sport, dat kinderen en jongeren financieel ondersteunt om lid te worden van een sportclub. Maar om alle kinderen te bereiken kunnen we niet zonder jouw hulp!

Hoe kan ik als ouder een aanvraag indienen?

Hoe kan ik als ouder een aanvraag indienen?

Je dochter wil op judo en je zoon droomt van voetballen. Maar helaas is hier geen geld voor. Het Jeugdfonds Sport kan je helpen! Als ouder/verzorger kun je niet rechtstreeks een aanvraag indienen bij het Jeugdfonds Sport. Dit kan alleen gedaan worden door een intermediair. Dit is een tussenpersoon, zoals een leerkracht, buurtsportcoach of huisarts. Check hier hoe je dit als ouders aanpakt. Kun jij geen intermediair vinden? Neem contact op met Sport Fryslân.

Hoe kan ik intermediair worden?

Hoe kan ik intermediair worden?

Kom jij in je werk regelmatig kinderen tegen uit gezinnen waar thuis te weinig geld is om te sporten? Word intermediair van het Jeugdfonds Sport. Kleine moeite, groot effect! Jij bent de schakel tussen het Jeugdfonds Sports en de kinderen en ouders/opvoeders. Als intermediair kun jij online een aanvraag indienen voor een bijdrage in de contributie en de aanschaf van sportartikelen. Jij geeft kinderen daarmee letterlijk de kans om mee te kunnen doen! Meld je direct aan.

Cijfers Jeugdfonds Sport Friesland

kinderen konden in 2019 sporten via het Jeugdfonds Sport

kinderen in Friesland leven in een huishouden met een laag inkomen

Friese gemeenten zijn aangesloten

intermediairs zijn actief voor Jeugdfonds Sport Friesland (en Jeugdfonds Cultuur)

Direct contact

Vragen over het Jeugdfonds Sport? Bel of mail het Jeugdfonds Sport!

Word jij net als Anita, Rudy en Menco intermediair van het Jeugdfonds Sport?