Wat doet het Jeugdsportfonds?

Wat doet het Jeugdsportfonds?

Iedere kind moet kunnen sporten. Het is de missie van Sport Fryslân. Maar niet ieder kind groeit op in een omgeving waar sporten de normaalste zaak van de wereld is. Daarom is er het Jeugdsportfonds, dat kinderen en jongeren financieel ondersteunt om lid te worden van een sportclub. Maar om alle kinderen te bereiken kunnen we niet zonder jouw hulp!

Hoe kan ik als ouder een aanvraag indienen?

Hoe kan ik als ouder een aanvraag indienen?

Je dochter wil op judo en je zoon droomt van voetballen. Maar helaas is hier geen geld voor. Het Jeugdsportfonds kan je helpen! Als ouder/verzorger kun je niet rechtstreeks een aanvraag indienen bij het Jeugdsportfonds. Dit kan alleen gedaan worden door een intermediair. Dit is een tussenpersoon, zoals een leerkracht, buurtsportcoach of huisarts. Check hier hoe je dit als ouders aanpakt. Kun jij geen intermediair vinden? Neem contact op met Sport Fryslân.

Hoe kan ik intermediair worden?

Hoe kan ik intermediair worden?

Kom jij in je werk regelmatig kinderen tegen uit gezinnen waar thuis te weinig geld is om te sporten? Word intermediair van het Jeugdsportfonds. Kleine moeite, groot effect! Jij bent de schakel tussen het Jeugdsportfonds en de kinderen en ouders/opvoeders. Als intermediair kun jij online een aanvraag indienen voor een bijdrage in de contributie en de aanschaf van sportartikelen. Jij geeft kinderen daarmee letterlijk de kans om mee te kunnen doen! Meld je direct aan.

Cijfers Jeugdsportfonds Friesland

kinderen konden in 2016 sporten via het Jeugdsportfonds

kinderen in Friesland leven in een huishouden met een laag inkomen

Friese gemeenten zijn aangesloten

intermediairs zijn actief voor Jeugdsportfonds Friesland (en Jeugdcultuurfonds)

Direct contact

Vragen over het Jeugdsportfonds? Bel of mail het Jeugdsportfonds!

Word jij net als Anita, Rudy en Menco intermediair van het Jeugdsportfonds? Lees hieronder hun verhaal!