Beweegjournaal voor volwassenen

Beweegjournaal voor volwassenen

Om samen met elkaar gezond en in beweging te blijven, heeft beweegteam Waadhoeke een beweegjournaal voor volwassenen gemaakt!
In het Beweegjournaal worden tips gegeven over een goede werkhouding, belang van bewegen en om in beweging te komen of te blijven. Daarnaast wordt er verteld wat het beweegteam in deze tijden doet. Tot slot een stukje hersengymnastiek en uiteraard komen we met elkaar in beweging! Bekijk het beweegjournaal hier!

Thuis werken: hoe zorg je voor voldoende beweging?

Thuis werken: hoe zorg je voor voldoende beweging?

Veel professionals werken op dit moment verplicht thuis door het coronavirus en sportvoorzieningen zijn gesloten. Fietsen of lopen naar het werk gebeurt niet meer en je bewegingsvrijheid is ingeperkt. Te lang doorwerken achter je beeldscherm en te veel zitten liggen op de loer. Juist voldoende bewegen levert zoveel positieve effecten op. Maar hoe breng je beweging in je volle thuiswerkdag? En waarom is dat zo belangrijk? Lees hier verder!

Coronavirus en sport: veelgestelde vragen

Coronavirus en sport: veelgestelde vragen

Sinds de vaststelling van besmettingen in Nederland, geeft het RIVM met regelmaat updates en adviezen. We raden iedereen aan deze adviezen goed in de gaten te houden en op te volgen, ook als het om wedstrijden of andere gerelateerde activiteiten gaat. Op de website van het RIVM vind je de laatste informatie. Bij NOC*NSF komen ook veel vragen binnen, daarom hebben is er een lijst met veelgestelde vragen opgesteld.

Online work-out

Online work-out

Online zijn er enorm veel ‘stay-at-home’ work-outs te vinden. Bijvoorbeeld Sportstad Fitness post op zowel Facebook als YouTube leuke work-outs om te volgen, hiernaast heeft USC ook goede online work-outs en zijn er ook een groot aantal gratis work-out apps te vinden: 7 Minute Workout, Workout for Women, Ifit etc.

Bekende Youtubers

Bekende Youtubers

Er zijn ook veel bekende YouTubers die ‘stay-at-home’ workouts online zetten. Bijvoorbeeld:

WC-rol Challenge!

WC-rol Challenge!

Om de tijd een beetje door te komen zijn er verschillende challenges verzonnen. Eén zo’n challenge is de ‘stay at home-challenge’. Hierin is het de bedoeling dat je jezelf filmt terwijl je probeert hoog te houden met een wc-rol, en je tegelijkertijd je handen wast! Wanneer je de challenge gedaan hebt kan je het filmpje op je social media delen en andere vrienden uitdagen.

Heb je ideeën?

Op deze pagina verzamelen we de leukste ideeën van onze eigen beweegteams tot leuke activiteiten die online aangeboden worden.

Deel je ideeën met Sport Fryslân

Stuur in via:

Stefanie Gelderblom, Communicatie Adviseur
06 82 51 51 54 06 82 51 51 54 / stefanie@sportfryslan.nl