Beweegactiviteiten voor kids tussen de 0 en 12 jaar

Beweegactiviteiten voor kids tussen de 0 en 12 jaar

Wil je dat je kinderen elke dag lekker in beweging zijn? En ben je op zoek naar leuke ideeën? Wij helpen je graag! Onze buurtsportcoaches verzamelen elke maandag, woensdag en vrijdag leuke ideeën zodat je als ouder en/ of kind lekker aan de slag kunt! We categoriseren de activiteiten in 3 leeftijden: van 0 tot 4 jaar, van 5 tot 8 jaar en van 9 tot 12 jaar. Elke week staat een ander thema centraal, lekker afwisselend dus! De spelletjes kun je alleen of samen met je broertjes/ zusjes of ouders doen.

Veel plezier!

Bekijk hier de beweegprogramma’s die al zijn gepubliceerd:
Beweegprogramma 5: Kracht en conditie!
Beweegprogramma 4: Balspelen
Beweegprogramma 3: Koningsspelen!
Beweegprogramma 2: Activiteiten met ballonnen
Beweegprogramma 1: Paasactiviteiten 

Studio Schier SportJournaal

Studio Schier SportJournaal

Juf Gabriëlle uit Schiermonnikoog heeft het thuis gymmen in een flitsend jasje gestoken! Bekijk het Studio Schier Sportjournaal op de facebookpagina van buurtsportcoaches Schiermonnikoog en deel deze video met al je vrienden, zo kunnen extra veel kinderen bewegen!

Bewegen met kleintjes

Bewegen met kleintjes

Bewegen met de allerkleinsten! Wat kun je met 0 tot 4 jarigen doen op het gebied van kracht en conditie? Bewegen plezier ontdekken grenzen verleggen, je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen. Bekijk dit filmpje op youtube en start met bewegen!

Beweegboek Sportbedrijf Drachten

Beweegboek Sportbedrijf Drachten

Nu de kinderen vanuit huis de lessen volgen is het ook belangrijk om het bewegen niet te vergeten. Door Sportbedrijf Drachten is daarom een boekje gemaakt met leuke opdrachten voor de kleinsten en twee weekplanningen voor de komende tijd voor de wat oudere kinderen. Let op, beweeg verstandig! De oefeningen zijn in en rondom het huis te doen. Het veiligste is om de oefeningen met je eigen gezin uit te voeren. Klik hier om het beweegboek te openen!

Glow in the dark dans!

Glow in the dark dans!

Meester Luca van Sport in Opsterland heeft voor de Koningsspelen een leuk idee! Bekijk deze video en dans mee?!

Thuis voor Gezondheid in Heerenveen : Online nieuwsbrief

Thuis voor Gezondheid in Heerenveen : Online nieuwsbrief

Vanaf nu verschijnt er naast de #thuisgymlesvandeweek ook een online nieuwsbrief met leuke #kooktipsvangaby? een online gymles een #trickvandeweek en #thuisgymtips. Allerlei leuks voor ouders en basisschoolkinderen in de Gemeente Heerenveen!

Buurtsportcoaches Noardeast-Fryslân en Dantumadiel

Buurtsportcoaches Noardeast-Fryslân en Dantumadiel

Elke “schooldag” plaatsen buurtsportcoaches van Noardeast-Fryslân en Dantumadielde opdrachten en/of oefeningen op de facebook pagina om de thuiszittende kinderen wat in beweging te houden. Iedere dag vinden jullie sowieso een spel om buiten te spelen + energizers of een filmpje. Doen jullie ook mee?!

Check ook de video!

Online Gymles Sportbedrijf Drachten

Online Gymles Sportbedrijf Drachten

Op de website van Sportbedrijf Drachten staan een aantal leuke online gymlessen! Deze lessen kan je thuis met een aantal huis-, tuin-,  en keukenmiddelen volgen, erg makkelijk en leuk dus!

Sport- en spelmateriaal te leen in Opsterland!

Sport- en spelmateriaal te leen in Opsterland!

Jullie hebben de afgelopen weken vast al voldoende buiten/binnen gespeeld maar we kunnen ons voorstellen dat je ook graag eens ander sport- en spelmateriaal wilt proberen!

Dit is je kans!

Elke woensdag in de maand april tussen 12.00-15.00uur kunnen jullie bij ons afhaalloket in Gorredijk terecht.

⚠️ Check deze video ??

? 1 april | 8 april | 15 april | 22 april | 29 april
12.00-15.00uur
? Wetterwille 9 – Gorredijk
 1.5m afstand 

Beweegteam Waadhoeke Challenge Weken

Beweegteam Waadhoeke Challenge Weken

Als beweegteam willen we iedereen uitdagen om elke dag onze #challenge te doen! Maak een foto/video van je uitgevoerde challenge en deel hem via de evenementenpagina Beweegteam Waadhoeke challenge weken! Of deel hem via 06 82 71 65 43 met het beweegteam!

Elke dag een nieuwe challenge om 12.00 uur! We zien jullie challenges graag tegemoet!

#thuisgymlesvandeweek Scoren voor Gezondheid Heerenveen

#thuisgymlesvandeweek Scoren voor Gezondheid Heerenveen

#thuisgymlesvandeweek Iedere dinsdag maken alle buurtsportcoaches die normaal gesproken de gymles op school geven een digitale gymles vol leuke beweegopdrachten voor in de woonkamer of tuin/ balkon. Doe lekker mee! En laat ons weten wat je ervan vondt. We zijn op zoek naar de #thuisgymtopper Doe lekker mee aan de thuisgym beweegopdrachten en post zelf ook zelfbedachte opdrachten. Laat je kind een leuke opdracht verzinnen, spreek de opdracht in op video en post de video op ons Instagram of Facebook kanaal met hashtag #thuisvoorgezondheidheid. (Of deel via contact@scorenvoorgezondheidheerenveen.nl)

Buurtsportwerk Weststellingwerf

Buurtsportwerk Weststellingwerf

De buurtsportcoaches van Weststellingwerf leren jou jongleren, basketballen en touwtjespringen. Check hun Youtube kanaal voor leuke activiteiten!

Thuis gymmen met buurtsportcoach Gabriëlle

Thuis gymmen met buurtsportcoach Gabriëlle

Buurtsportcoach Gabriëlle houdt de leerlingen op Schiermonnikoog in beweging met thuisgymlessen. De lessen vind je op de Facebook-pagina Buurtsportcoaches Schiermonnikoog 

Sport, bewegen en gezondheid op Vlieland

Sport, bewegen en gezondheid op Vlieland

Buurtcoach Tjensun Muller houdt de inwoners van Vlieland in beweging en gezond via zijn Facebookpagina ‘Buurtcoach Vlieland‘. Volg deze pagina voor leuke beweegchallenges en voedingtips.

Blijf bewegen, blijf fit!

Blijf bewegen, blijf fit!

Nu de gymlessen op de scholen geen doorgang kunnen vinden heeft Sport in Opsterland getracht een pakket van bewegingsoefeningen samen te stellen waar alle kinderen (jong en oud) de komende dagen/weken mee vooruit kunnen. Het varieert van ochtendgymnastiek tot fitnessoefeningen en van dansjes tot challenges die je thuis kan uitvoeren en je klasgenootjes mee kan uitdagen. Ook staan er een hoop online (volg) tips in zodat iedereen lekker fit kan blijven in deze moeilijke tijd.

Klik hier voor het pakket!

Nijntje Beweegdiploma

Nijntje Beweegdiploma

In de lessen van het nijntje Beweegdiploma kunnen peuters en kleuters naar hartenlust balanceren, rollen, huppelen, klauteren, springen, zwaaien, vangen, gooien en schoppen.

Alle basisonderdelen van bewegen komen aan bod via leuke oefeningen en spelletjes. Zo leert jouw kind op een verantwoorde manier bewegen met veel variatie!

Nu lessen helaas niet mogelijk zijn, heeft ‘Dutch Gymnastics’ erg leuke beweegtips voor dreumes,

peuters en kleuters in huis bedacht!

Fit met TeamNL kids

Fit met TeamNL kids

Om tijdens deze bijzondere periode elke ochtend fit en actief de schooldag te beginnen, gaan TeamNL en Squla vandaag van start met ‘Fit met TeamNL Kids’. In dit online programma stimuleren ze kinderen op een leuke manier om te blijven bewegen, maar ook om nieuwe vaardigheden te leren. Kinderen kunnen zo nieuwe sporten ontdekken en maken elke schooldag kennis met een topsporter, een nieuwe sport én bijbehorende challenge!

De komende weken kunnen de kinderen allemaal verschillende sporten ontdekken, gewoon in de huiskamer! Iedere ‘school’-dag ontmoeten ze virtueel een olympische sporter op het platform van Squla en op www.teamnl.org/fitmetteamnl-kids.

Leuk voor thuis: de Homecourt app!

Leuk voor thuis: de Homecourt app!

Super leuk om thuis te gebruiken om je iPhone op iPad: de Homecourt app! Benodigd? Een tablet of telefoon en eventueel een bal.
Bekijk de uitleg van meester Sytse van Scoren voor Gezondheid Heerenveen in de video of check de challenge van Beweegteam Waadhoeke hier!

Zappsport@Home!

Zappsport@Home!

Als gevolg van het sluiten van de scholen zitten miljoenen kinderen thuis. Om te voorkomen dat kinderen nu te weinig bewegen, wil Zappsport de kinderen hierbij motiveren met Zappsport@home!

Topsporters zoals handbalster Tess Wester, sprintster Dafne Schippers en schaatser Kjeld Nuis zullen de jonge kijkers uitdagen met sportieve challenges. De kinderen kunnen vervolgens beelden van hun eigen prestaties uploaden

Alles in Beweging

Alles in Beweging

Alles in Beweging is een scholings- en adviesbureau op het gebied van Bewegingsonderwijs, Schoolpleinen, Motorische Remedial Teaching en het inrichten van een Dynamische Schooldag (met o.a. Bewegend Leren). De drijvende krachten achter het bureau zijn Hans Stroes, Bastiaan Goedhart en Wim van Gelder. www.allesinbeweging.net

Alles in beweging heeft voor leerkrachten, ouders of verzorgers een overzicht van allerlei leuke beweeginitiatieven voor kinderen bedacht!

Heb je ideeën?

Op deze pagina verzamelen we de leukste ideeën van onze eigen beweegteams tot leuke activiteiten die online aangeboden worden.

Deel je ideeën met Sport Fryslân

Stuur in via:

Stefanie Gelderblom, Communicatie Adviseur
06 82 51 51 54 06 82 51 51 54 / stefanie@sportfryslan.nl