Sport- en spelmateriaal te leen in Opsterland!

Sport- en spelmateriaal te leen in Opsterland!

Jullie hebben de afgelopen weken vast al voldoende buiten/binnen gespeeld maar we kunnen ons voorstellen dat je ook graag eens ander sport- en spelmateriaal wilt proberen!

Dit is je kans!
🏏🏓⚽️HAAL DE GYMLES IN HUIS! 🏋️‍♀️⛹️‍♀️🤹‍♂️

Elke woensdag in de maand april tussen 12.00-15.00uur kunnen jullie bij ons afhaalloket in Gorredijk terecht.

⚠️ Check deze video 📽🎬

🗓 1 april | 8 april | 15 april | 22 april | 29 april
12.00-15.00uur
📍 Wetterwille 9 – Gorredijk
 1.5m afstand 

Nijntje Beweegdiploma

Nijntje Beweegdiploma

In de lessen van het nijntje Beweegdiploma kunnen peuters en kleuters naar hartenlust balanceren, rollen, huppelen, klauteren, springen, zwaaien, vangen, gooien en schoppen.

Alle basisonderdelen van bewegen komen aan bod via leuke oefeningen en spelletjes. Zo leert jouw kind op een verantwoorde manier bewegen met veel variatie!

Nu lessen helaas niet mogelijk zijn, heeft ‘Dutch Gymnastics’ erg leuke beweegtips voor dreumes,

peuters en kleuters in huis bedacht!

#thuisgymlesvandeweek Scoren voor Gezondheid Heerenveen

#thuisgymlesvandeweek Scoren voor Gezondheid Heerenveen

#thuisgymlesvandeweek Iedere dinsdag maken alle buurtsportcoaches die normaal gesproken de gymles op school geven een digitale gymles vol leuke beweegopdrachten voor in de woonkamer of tuin/ balkon. Doe lekker mee! En laat ons weten wat je ervan vondt. We zijn op zoek naar de #thuisgymtopper Doe lekker mee aan de thuisgym beweegopdrachten en post zelf ook zelfbedachte opdrachten. Laat je kind een leuke opdracht verzinnen, spreek de opdracht in op video en post de video op ons Instagram of Facebook kanaal met hashtag #thuisvoorgezondheidheid. (Of deel via contact@scorenvoorgezondheidheerenveen.nl)

Beweegteam Waadhoeke Challenge Weken

Beweegteam Waadhoeke Challenge Weken

Als beweegteam willen we iedereen uitdagen om elke dag onze #challenge te doen! Maak een foto/video van je uitgevoerde challenge en deel hem via de evenementenpagina Beweegteam Waadhoeke challenge weken! Of deel hem via 06 82 71 65 43 met het beweegteam!

Elke dag een nieuwe challenge om 12.00 uur! We zien jullie challenges graag tegemoet!

Blijf bewegen, blijf fit!

Blijf bewegen, blijf fit!

Nu de gymlessen op de scholen geen doorgang kunnen vinden heeft Sport in Opsterland getracht een pakket van bewegingsoefeningen samen te stellen waar alle kinderen (jong en oud) de komende dagen/weken mee vooruit kunnen. Het varieert van ochtendgymnastiek tot fitnessoefeningen en van dansjes tot challenges die je thuis kan uitvoeren en je klasgenootjes mee kan uitdagen. Ook staan er een hoop online (volg) tips in zodat iedereen lekker fit kan blijven in deze moeilijke tijd.

Klik hier voor het pakket!

Buurtsportwerk Weststellingwerf

Buurtsportwerk Weststellingwerf

De buurtsportcoaches van Weststellingwerf leren jou jongleren, basketballen en touwtjespringen. Check hun Youtube kanaal voor leuke activiteiten!

Thuis gymmen met buurtsportcoach Gabriëlle

Thuis gymmen met buurtsportcoach Gabriëlle

Buurtsportcoach Gabriëlle houdt de leerlingen op Schiermonnikoog in beweging met thuisgymlessen. De lessen vind je op de Facebook-pagina Buurtsportcoaches Schiermonnikoog 

Leuk voor thuis: de Homecourt app!

Leuk voor thuis: de Homecourt app!

Super leuk om thuis te gebruiken om je iPhone op iPad: de Homecourt app! Benodigd? Een tablet of telefoon en eventueel een bal.
Bekijk de uitleg van meester Sytse van Scoren voor Gezondheid Heerenveen in de video of check de challenge van Beweegteam Waadhoeke hier!

Zappsport@Home!

Zappsport@Home!

Als gevolg van het sluiten van de scholen zitten miljoenen kinderen thuis. Om te voorkomen dat kinderen nu te weinig bewegen, wil Zappsport de kinderen hierbij motiveren met Zappsport@home!

Topsporters zoals handbalster Tess Wester, sprintster Dafne Schippers en schaatser Kjeld Nuis zullen de jonge kijkers uitdagen met sportieve challenges. De kinderen kunnen vervolgens beelden van hun eigen prestaties uploaden

Alles in Beweging

Alles in Beweging

Alles in Beweging is een scholings- en adviesbureau op het gebied van Bewegingsonderwijs, Schoolpleinen, Motorische Remedial Teaching en het inrichten van een Dynamische Schooldag (met o.a. Bewegend Leren). De drijvende krachten achter het bureau zijn Hans Stroes, Bastiaan Goedhart en Wim van Gelder. www.allesinbeweging.net

Alles in beweging heeft voor leerkrachten, ouders of verzorgers een overzicht van allerlei leuke beweeginitiatieven voor kinderen bedacht!

Heb je ideeën?

Op deze pagina verzamelen we de leukste ideeën van onze eigen beweegteams tot leuke activiteiten die online aangeboden worden.

Deel je ideeën met Sport Fryslân

Stuur in via:

Stefanie Gelderblom, Communicatie medewerker
06 82 51 51 54 06 82 51 51 54 / stefanie@sportfryslan.nl