Beweegactiviteiten voor kids tussen de 0 en 12 jaar

Beweegactiviteiten voor kids tussen de 0 en 12 jaar

Wil je dat je kinderen elke dag lekker in beweging zijn? En ben je op zoek naar leuke ideeën? Wij helpen je graag! Onze buurtsportcoaches verzamelen leuke ideeën zodat je als ouder en kind lekker aan de slag kunt! We categoriseren de activiteiten in 3 leeftijden: van 0 tot 4 jaar, van 5 tot 8 jaar en van 9 tot 12 jaar. De spelletjes kun je alleen of samen met je broertjes, zusjes of ouders doen.

Veel plezier!

Studio Schier SportJournaal

Studio Schier SportJournaal

Juf Gabriëlle uit Schiermonnikoog heeft het thuis gymmen in een flitsend jasje gestoken! Bekijk het Studio Schier Sportjournaal op de facebookpagina van buurtsportcoaches Schiermonnikoog en deel deze video met al je vrienden, zo kunnen extra veel kinderen bewegen!

Bewegen met kleintjes

Bewegen met kleintjes

Bewegen met de allerkleinsten! Wat kun je met 0 tot 4 jarigen doen op het gebied van kracht en conditie? Bewegen, plezier, ontdekken, grenzen verleggen, je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen. Bekijk dit filmpje op youtube en start met bewegen!

Beweegboek Sportbedrijf Drachten

Beweegboek Sportbedrijf Drachten

Door Sportbedrijf Drachten is een boekje gemaakt met leuke opdrachten voor de kleinsten en twee weekplanningen voor de wat oudere kinderen. Let op, beweeg verstandig! De oefeningen zijn in en rondom het huis te doen. Het veiligste is om de oefeningen met je eigen gezin uit te voeren. Klik hier om het beweegboek te openen

Glow in the dark dans!

Glow in the dark dans!

Meester Luca van Beweegteam Opsterland heeft een leuk idee… Bekijk deze video en dans mee!

Online Gymles Sportbedrijf Drachten

Online Gymles Sportbedrijf Drachten

Op de website van Sportbedrijf Drachten staan een aantal leuke online gymlessen! Deze lessen kan je thuis met een aantal huis-, tuin-,  en keukenmiddelen volgen, erg makkelijk en leuk dus!

Buurtsportcoaches Noardeast-Fryslân en Dantumadiel

Buurtsportcoaches Noardeast-Fryslân en Dantumadiel

De buurtsportcoaches van Noardeast-Fryslân en Dantumadiel plaatsen leuke opdrachten en oefeningen op de facebookpagina. Doen jullie ook mee?!

Check ook de video!

Beweegteam Waadhoeke Challenge Weken

Beweegteam Waadhoeke Challenge Weken

Als beweegteam willen we iedereen uitdagen om een leuke #challenge te doen! Check hier onze YouTube video’s.

#thuisgymlesvandeweek Scoren voor Gezondheid Heerenveen

#thuisgymlesvandeweek Scoren voor Gezondheid Heerenveen

#thuisgymlesvandeweek Toen de scholen dicht moesten vanwege corona maakten de buurtsportcoaches een digitale gymles vol leuke beweegopdrachten voor in de woonkamer, in de tuin of op het balkon.

Beweegteam Weststellingwerf

Beweegteam Weststellingwerf

De buurtsportcoaches van Beweegteam Weststellingwerf leren jou jongleren, basketballen en touwtjespringen. Check hun Youtube kanaal voor leuke activiteiten!

Thuis gymmen met buurtsportcoach Gabriëlle

Thuis gymmen met buurtsportcoach Gabriëlle

Buurtsportcoach Gabriëlle houdt de leerlingen op Schiermonnikoog in beweging met thuisgymlessen. De lessen vind je op de Facebook-pagina Buurtsportcoaches Schiermonnikoog 

Nijntje Beweegdiploma

Nijntje Beweegdiploma

In de lessen van het nijntje Beweegdiploma kunnen peuters en kleuters naar hartenlust balanceren, rollen, huppelen, klauteren, springen, zwaaien, vangen, gooien en schoppen.

Alle basisonderdelen van bewegen komen aan bod via leuke oefeningen en spelletjes. Zo leert jouw kind op een verantwoorde manier bewegen met veel variatie!

Leuke beweegtips voor dreumes, peuters en kleuters.

Blijf bewegen, blijf fit!

Blijf bewegen, blijf fit!

Sport in Opsterland heeft een pakket van leuke bewegingsoefeningen voor alle kinderen (jong en oud) samengesteld. Het varieert van ochtendgymnastiek tot fitnessoefeningen en van dansjes tot challenges die je thuis kan uitvoeren en je klasgenootjes mee kan uitdagen. Ook staan er een hoop online (volg) tips in zodat iedereen lekker fit kan blijven.

Klik hier voor het pakket!

Leuk voor thuis: de Homecourt app!

Leuk voor thuis: de Homecourt app!

Super leuk om thuis te gebruiken om je iPhone op iPad: de Homecourt app! Wat heb je nodig? Een tablet of telefoon en eventueel een bal.
Bekijk de uitleg van meester Sytse van Scoren voor Gezondheid Heerenveen in de video of check de challenge van Beweegteam Waadhoeke hier!

Fit met TeamNL kids

Fit met TeamNL kids

Om elke ochtend fit en actief de schooldag te beginnen, gaan TeamNL en Squla van start met ‘Fit met TeamNL Kids’. In dit online programma stimuleren we kinderen op een leuke manier om te blijven bewegen, maar ook om nieuwe vaardigheden te leren. Kinderen kunnen zo nieuwe sporten ontdekken en maken elke schooldag kennis met een topsporter, een nieuwe sport én bijbehorende challenge!

Platform van Squlawww.teamnl.org/fitmetteamnl-kids

Alles in Beweging

Alles in Beweging

Alles in Beweging is een scholings- en adviesbureau op het gebied van Bewegingsonderwijs, Schoolpleinen, Motorische Remedial Teaching en het inrichten van een Dynamische Schooldag (met o.a. Bewegend Leren). De drijvende krachten achter het bureau zijn Hans Stroes, Bastiaan Goedhart en Wim van Gelder. www.allesinbeweging.net

Alles in beweging heeft voor leerkrachten, ouders of verzorgers een overzicht van allerlei leuke beweeginitiatieven voor kinderen bedacht!

Zappsport@Home!

Zappsport@Home!

Zappsport motiveert kinderen om lekker te bewegen met Zappsport@home!

Topsporters zoals handbalster Tess Wester, sprintster Dafne Schippers en schaatser Kjeld Nuis zullen de jonge kijkers uitdagen met sportieve challenges. De kinderen kunnen vervolgens beelden van hun eigen prestaties uploaden

Heb je ideeën?

Op deze pagina verzamelen we de leukste ideeën van onze eigen beweegteams tot leuke activiteiten die online aangeboden worden.

Deel je ideeën met Sport Fryslân

Stuur in via:

,
/