Waar bestaan de kosten uit?

Waar bestaan de kosten uit?

Waar bestaan de kosten uit?

Sportwerkgever Fryslân heeft als stichting geen winstoogmerk en brengt daarom de salariskosten (bruto loon + werkgeverslasten) en de eventueel te verstrekken reiskostenvergoeding bij de sportorganisatie in rekening. Daarnaast krijgt de sportorganisatie een factuur voor:

·         Administratiekosten: Voor werkzaamheden met betrekking op salarisadministratie, de contractadministratie en de ziekteadministratie brengen wij € 19,50 per maand per medewerker in rekening bij de sportvereniging. 

·         Uitvoeringskosten: Uitvoering van werkgeverschap leidt tot aanvullende kosten zoals de aansprakelijkheidsverzekering, loondoorbetaling bij ziekte, juridische ondersteuning en andere wettelijke verplichtingen. Voor die uitvoeringskosten brengen wij een percentage van 8,75% over het bruto salaris + werkgeverspremies in rekening. Eigen risico termijn bij ziekte is de lopende maand plus de daaropvolgende maand. Daarna wordt de doorbetaling bij ziekte door ons overgenomen tot de 104e week van het ziekteverzuim.

·         Lidmaatschap Netwerk in de Sport: Op het werkgeverschap is de CAO voor Sportverenigingen van toepassing. Om daarvan gebruik te kunnen maken is het lidmaatschap van de werkgeversorganisatie Netwerk in de Sport vereist. Dit lidmaatschap bedraagt € 75,- per jaar.

Een volledig overzicht van een opbouw van kosten en premies van het betreffende jaar vind u hier.

Bekijk hier de kosten dienstverlening en premies 2023 >

Kostenberekening aanvragen

Kostenberekening aanvragen

Wil je weten wat de totale personeelskosten van jouw (nieuwe) trainer zijn? En wat de totale verenigingslast wordt bij uitvoeren van het werkgeverschap door onze stichting? Vraag een proforma berekening bij ons aan en ontvang een offerte van de totale kosten. Vul onderstaand formulier volledig in en krijg binnen drie werkdagen de offerte per mail toegestuurd. Uiteraard is dit vrijblijvend, je zit nergens aan vast.

Vraag gratis een kostenberekening aan >

Werkgeverschapscan aanvragen

Werkgeverschapscan aanvragen

Voert jouw sportvereniging alle noodzakelijke werkzaamheden rondom werkgeverschap goed uit? Doe de werkgeverschapscan en Sportwerkgever Fryslân geeft je gratis advies!

Vraag gratis een werkgeverschapscan aan >

Wat doen we?

Wij adviseren, informeren en zorgen voor de uitvoering van personeelszaken en nemen het werkgeverschap over (volgens actuele wet- en regelgeving).

De trainer wordt (onbewust) zwart uitbetaald? Arbeidsvoorwaarden zijn niet in een contract vastgelegd? De vereniging betaalt de trainer niet door bij ziekte? Dit klinkt misschien als de makkelijkste oplossing voor de sportvereniging. Bestuurders beseffen vaak niet dat ze de werkgever van de trainer zijn. Als de sportvereniging deze taken niet volgens de wet uitvoert, loopt de bestuurder van zo’n sportvereniging persoonlijke en financiële risico’s.

Lees meer >

Hulp nodig op het gebied van werkgeverschap?

Neem contact met ons op:

Mail: info@sportwerkgeverfryslan.nl
Telefoon: 0513 – 630 661

Yanna de Vries, HR Adviseur/ Manager Sportwerkgever Fryslân
06 53 48 08 53 06 53 48 08 53 / yanna@sportfryslan.nl

Allet Gommers, Medewerker financiën
06 51 98 58 24 06 51 98 58 24 / allet@sportfryslan.nl

Marja de Hoop, Verenigingsadviseur HR
06 82 87 61 71 06 82 87 61 71 / marja@sportfryslan.nl

Wendy van Diggelen, HR Medewerker
06 82 72 84 26 06 82 72 84 26 / wendy@sportfryslan.nl

Mail Yanna om een afspraak te maken