Het verhaal van een Sporttalent

Verhalen van sporttalenten gaan niet alleen maar over winnen en presteren. Ze gaan over de weg die je aflegt om tot bepaalde doelen te komen. Over de keuzes die je maakt. Daarom zijn deze verhalen een inspiratie voor velen. En bij uitstek voor leerlingen op het voorgezet onderwijs!

Gastles op voortgezet onderwijs
Met ‘Het verhaal van een Sporttalent’ haal je een professioneel sporter naar jouw school toe. Hij/zij vertelt zijn/haar verhaal aan de klas en beantwoordt vragen van leerlingen. Het is een interactieve gastles waarbij leerlingen geïnspireerd worden door de ervaringen die de sporter heeft meegemaakt. De ervaringen sluiten aan op de belevingswereld van leerlingen op het voortgezet onderwijs en zijn daardoor herkenbaar én leerzaam voor hen.

DE SPORTTALENTEN

Tim Jansen – Breakdancer

Leeftijd: 25 jaar
Sport: professioneel breakdancer sinds 2005. Tim danst al jaren voor het grote publiek en is internationaal actief in de grootste competities van de wereld.
Verhaal: Tim zijn verhaal gaat over keuzes maken en dicht bij jezelf blijven. Tijdens zijn carrière heeft Tim veel belangrijke keuzemomenten gehad. Hierin werd hij regelmatig beïnvloed van buitenaf, waardoor hij veel over zichzelf heeft geleerd. Zijn ervaringen wil hij graag delen.
Data 2023: 23 mei, 21 juni, 29 juni, 4 juli & 5 juli


Mats Stoltenborg – Schaatser

Leeftijd: 30 jaar
Sport: Marathonschaatser en langebaanschaatser op de 5 en 10 kilometer bij Jumbo Visma. Mats heeft inmiddels onder andere 4 marathoncup overwinningen, een 2e prijs bij de World Cup langebaan en een 2e prijs bij het K marathonschaatsen in 2022 behaald.
Verhaal: Als sporter heeft Mats altijd zijn sport en studie gecombineerd. Zowel in zijn leven als dat van een student is het niet altijd makkelijk om voor je studie te kiezen. Mats wil bijbrengen dat het behalen van je studie heel belangrijk is en dat je op korte termijn niet altijd de leukste keuzes moet maken om uiteindelijk op lange termijn succes te hebben.
Data 2023: 24 mei, 31 mei, 12 juni & 14 juni (ochtenden)

> Het verhaal van een Sporttalent op jouw school?

Het verhaal van een Sporttalent is geschikt voor klassen op het voortgezet onderwijs in de regio Heerenveen. Heb je een klas buiten deze regio dan kan je je wel inschrijven en word je, indien er onvoldoende belangstelling vanuit regio Heerenveen is, meegenomen in de loting. De gastles duurt een uur en wordt door een van de bovenstaande Sporttalenten gegeven. De school kan zelf kiezen of dit voor één klas wordt gedaan of voor meerdere klassen tegelijk.

Aanvragen
De gastlessen zijn een initiatief van Topsport Noord. Ze zijn kosteloos aan te vragen en worden op basis van loting ingedeeld. De aanmeldperiode is verlengd: tot en met vrijdag 2 juni 2023 kun je in het aanvraagformulier de voorkeuren voor jouw school aangeven. Via een persoonlijk bericht hoor je of er een Sporttalent op jouw school langskomt en zo ja, op welke datum.

Het verhaal van een Sporttalent op jouw school?

Vul het aanvraagformulier in en wie weet komt er een sporttalent op jouw school langs!

Check ook onze andere gastlessen >

Contactpersoon

Melis van der Meer, Accountmanager Onderwijs
06 12 66 83 17 06 12 66 83 17 / melis@sportfryslan.nl