Beweeggroepen voor ouderen en aangepast sporten

In heel Friesland zijn groepen te vinden waarbij mensen met elkaar in beweging komen. Hoe groot die groepen zijn en wat ze precies doen, verschilt. Maar één ding hebben ze allemaal gelijk: de administratie moet geregeld worden. Zo moet je lesgeld verwerken, de docent uitbetalen, enzovoort. Vaak komt deze taak neer op de docent van de groep en dat vinden we vanuit Stichting Fit in Fryslân zonde. Een docent moet zich immers kunnen focussen op het lesgeven en zou zich niet hoeven buigen over alle bijzaken. Speciaal voor de beweeggroepen die administratie uit handen willen geven, staat Fit in Fryslân klaar.

Uit handen geven

Ben jij betrokken bij een beweeggroep en lijkt het jou fijn om een groot deel van de administratie uit handen te geven? Dan komen we graag met jou in contact. Inmiddels zijn er al ruim twintig groepen die hun administratieve taken bij Fit in Fryslân hebben neergelegd. We merken dat goed contact tussen de stichting en de groepen erg belangrijk is. Op die manier kan Fit in Fryslân optimaal ondersteunen. Als jij dus een beweeggroep door ons wilt laten ontzorgen, is het fijn als we met elkaar in gesprek gaan. Klik op onderstaande knop om contactgegevens achter te laten. Dan neemt Fit in Fryslân contact met je op. Neem je liever zelf contact op? Dat mag natuurlijk ook. Bel 06 30 22 12 26 of mail info@fitinfryslan.nl.

Docenten van beweeggroepen die zich aansluiten bij Fit in Fryslân krijgen:

 • een vast aanspreekpunt voor docenten (en deelnemers)
 • vervanging tijdens ziekte in overleg met docent/groep
 • ieder jaar één of twee scholingen voor de docent
 • afkopen van muziekrechten (Buma/Sena)
 • ondersteuning bij het werven van nieuwe deelnemers
 • mogelijkheid om spelmaterialen te lenen
 • een sportshirt voor docenten

Als docent kom je in dienst bij Stichting Fit in Fryslân en krijg je:

 • de lesvergoeding uitbetaald via gemaakte afspraken tussen de docent en Fit in Fryslân
 • reiskostenvergoeding, voor zover van toepassing
 • verzekeringen, zoals aansprakelijkheid

Bij aansluiting bij Stichting Sportwerkgever Fryslân profiteer je van meer voordelen (o.a. de regeling volgens de CAO sportverenigingen en eventuele pensioenopbouw).

Deelnemers: in- en uitschrijven

Fit in Fryslân houdt bij welke deelnemers er in de beweeggroepen zitten. Als u zich in of uit wilt schrijven, horen wij dat graag van u. Laat het ons weten op één van de volgende manieren:

 • bel naar 06 30 22 12 26
 • mail naar info@fitinfryslan.nl
 • vul een online formulier in door op de groene of rode knop te klikken

Deelnemersinformatie

Voor alle deelnemers raden we aan om de deelnemersinformatie goed door te lezen. Klik hier om de deelnemersinformatie te downloaden.

Meer over de stichting

Stichting Fit in Fryslân is een provinciale stichting, opgericht door Sport Fryslân. De stichting ontzorgt docenten (of groepscoördinatoren) van MBvO en/of andere beweeggroepen voor senioren/aangepast sporten. De stichting draagt zorg voor de continuïteit, kwaliteit en rendabiliteit van de beweeggroepen. Er komen steeds meer ouderen in Fryslân en met deze stichting zorgen we ervoor dat de beweeggroepen gecontinueerd (kunnen) blijven.

Contact

Voor vragen, informatie en ideeën mag u altijd contact met Stichting Fit in Fryslân opnemen.

Mail: info@fitinfryslan.nl
Tel: 06 30 22 12 26

Berber van der Krieke, Projectmedewerker
06 10 32 32 58 06 10 32 32 58 / berber@sportfryslan.nl