Sociale Hygiëne

Sportverenigingen en dorpshuizen die een kantine in eigen beheer hebben, waar alcohol wordt geschonken, zijn volgens de wet verplicht om een drank- en horecavergunning te hebben. Een vergunning kun je aanvragen bij de gemeente. Om voor een vergunning in aanmerking te komen moeten twee leidinggevenden beschikken over de Verklaring Sociale Hygiëne. Het diploma geeft handreikingen voor handhaving en naleving van wettelijke bepalingen. De verklaring krijgt je als je meedoet aan de cursus en slaagt.

Sociale Hygiëne is een belangrijk diploma in de horeca en met name drankverstrekkende bedrijven omdat de ‘Verklaring kennis en inzicht Sociale Hygiëne’ verplicht is voor bedrijven die alcohol schenken. Ze moeten aan wettelijke eisen voldoen die zijn vastgelegd in de Drank- en Horecawet. Tijdens de cursus leer je hoe je het best in actie kunt komen in bepaalde situaties. Na het behalen van de cursus:
– weet je wat de regels zijn omtrent het gebruik van alcohol in de kantine
– kun je handelend optreden, zowel preventief als in het kader van handhaving.

Kosten
De kosten van de cursus bedragen € 250,-. De cursus volgen voor gereduceerd tarief? Maak dan gebruik van de volgende opties:
– Een aantal Friese gemeenten vergoeden een deel van de cursuskosten.
– Sportwerkgever Fryslân (SWG) vergoed de helft van de (overgebleven) kosten voor verenigingen die bij hen zijn aangesloten (max. vergoeding € 250,00 per jaar).

Data:
Eerste avond is op donderdag 17 oktober, de tweede avond op donderdag 31 oktober en het examen is op donderdag 14 november 2019.

Sluitingsdatum en deelname
Geef je op voor de cursus voor donderdag 10 oktober  2019. Minimaal aantal deelnemers aan de cursus is 12 personen. Maximaal aantal deelnemers is 25 personen.

Datum:

17/10/2019 - 17/10/2019

Tijdsstip:
19.30 - 22.00 uur
Plaats:
Leeuwarden
Locatie:
Leeuwarden
Docent:
Johan de Boer namens Sport Fryslân en Doarpswurk
Kosten:
€ 250,-
Aanmelden
Dit bericht delen via Bericht delen via