Special Olympics evenement in Sportstad Heerenveen weer groot succes

Zaterdag 27 oktober j.l. organiseerde Sport Fryslân samen met de commissies Special Olympics zwemmen, voetbal en badminton, dé jaarlijkse zwemwedstrijden. Badminton was dit jaar een nieuwe activiteit, de voetbalwedstrijden vonden deze editie in de zaal plaats. Deze 15e editie deden 120 zwemmers, 10 voetbalteams en 20 badmintonners mee uit Noord-Nederland.

Het evenement startte gezamenlijk in het zwembad van Sportstad Heerenveen om 09.30 uur met het uitspreken van de eed: “Ik ga voor de overwinning. Maar door mijn inzet ben ik al winnaar!” en het ontsteken van de Special Olympics vlam. Met de evenementen willen we laten zien dat iedereen kan sporten. Deze dag moet een stimulans zijn voor gehandicapten om te sporten en bewegen. Via unieksporten.nl kan iedereen zien waar hij/zij in de buurt kan sporten.

Partners
Dit Special Olympics Evenement werd georganiseerd door Sport Fryslân samen met de commissies Special Olympics zwem, voetbal en badminton. En wordt mede mogelijk gemaakt door Special Olympics Nederland, stichting Vrienden van Talant, Special Sporters Fonds Fryslân, V.V. Nieuweschoot, Hart in Friesland, O.P.A. Sneek, BVR Sneek en gemeente Heerenveen.

Over Special Olympics
Special Olympics wedstrijden staan open voor alle verstandelijke gehandicapten die ouder zijn dan acht jaar en die minimaal zes maanden hebben getraind in de betreffende tak van sport. De activiteiten vinden zowel lokaal, regionaal, nationaal als internationaal plaats. Wekelijks sporten er meer dan 4 miljoen sporters in meer dan 170 landen die onder begeleiding zijn van miljoenen vrijwilligers. Bij Special Olympics staat de speciale eed centraal: “Ik ga voor de overwinning. Maar door mijn inzet ben ik al winnaar!”.

Dit bericht delen via Bericht delen via