Special Olympics evenement met zwemmen, voetbal en badminton

Zaterdag 26 oktober a.s. organiseerde Sport Fryslân samen met de commissies Special Olympics zwemmen, voetbal en badminton, voor de 6e keer de Special Olympics. Deze editie deden ruim 200 sporters uit Noord-Nederland mee aan dit evenement. 

Voorafgaand aan de wedstrijden wordt traditiegetrouw de ‘Flame of Hope’ binnengedragen om vervolgens het Olympics vuur te ontsteken. Een bijzondere gebeurtenis. Vanaf het politiebureau gingen politie en brandweermensen met de vlam richting het zwembad van Sportstad. Hier werd vervolgens een openingsceremonie gehouden. Onder begeleiding van een dweilorkest stelden de teams zich voor. Daarna werden er korte toespraken gehouden door de organisatie en wethouder van sport Jelle Zoetendal.

De ‘Flame of Hope’ werd door een brandweervrouw op een waterreddingsboard over het water naar een politieman en een deelnemer. Deze ontstaken vervolgens het Olympisch vuur.

Het evenement startte gezamenlijk in het zwembad van Sportstad Heerenveen om 09.30 uur met het uitspreken van de eed:  “Ik ga voor de overwinning. Maar door mijn inzet ben ik al winnaar!” en het ontsteken van de Special Olympics vlam. Door de Special Olympics laten we zien dat iedereen kan sporten. Deze dag is voor gehandicapten een stimulans om te sporten en bewegen. Via unieksporten.nl kan iedereen zien waar hij/zij in de buurt kan sporten.

Publicaties
Lees de verslagen en bekijk de foto’s die zijn gemaakt tijdens de Special Olympics hier:
Heerenveense Courant
Groot Heerenveen 
Leeuwarder Courant 

Partners
Dit Special Olympics Evenement werd georganiseerd door Sport Fryslân samen met de commissies Special Olympics zwemmen, voetbal en badminton. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door Special Olympics Nederland, stichting Vrienden van Talant, Special Sporters Fonds Fryslân, Hart in Friesland, Stichting SFO, Dr. C.J. Vaillantfonds, De Wingerd-Damwâld, V.V. Nieuweschoot en gemeente Heerenveen.

Over Special Olympics
Special Olympics wedstrijden staan open voor alle verstandelijke gehandicapten die ouder zijn dan acht jaar en die minimaal zes maanden hebben getraind in de betreffende tak van sport. De activiteiten vinden zowel lokaal, regionaal, nationaal als internationaal plaats. Wekelijks sporten er meer dan 4 miljoen sporters in meer dan 170 landen die onder begeleiding zijn van miljoenen vrijwilligers. Bij Special Olympics staat de speciale eed centraal: “Ik ga voor de overwinning. Maar door mijn inzet ben ik al winnaar!”.

Dit bericht delen via Bericht delen via