Special Olympics evenement met zwemmen, voetbal en badminton

Zaterdag 26 oktober a.s. organiseert Sport Fryslân samen met de commissies Special Olympics zwemmen, voetbal en badminton, dé jaarlijkse zwemwedstrijden. Deze editie doen ruim 200 sporters uit Noord-Nederland mee aan dit evenement.

Het evenement start gezamenlijk in het zwembad van Sportstad Heerenveen om 09.30 uur met het uitspreken van de eed:  “Ik ga voor de overwinning. Maar door mijn inzet ben ik al winnaar!” en het ontsteken van de Special Olympics vlam. Met de evenementen willen we laten zien dat iedereen kan sporten. Deze dag moet een stimulans zijn voor gehandicapten om te sporten en bewegen. Via unieksporten.nl kan iedereen zien waar hij/zij in de buurt kan sporten.

Zwemmen
Van 10.30 uur tot 12.00 uur zijn de voorrondes waarin iedere deelnemer een tijd zwemt. Vervolgens worden ze op niveau in een groep ingedeeld. Van 13.30-15.30 zwemmen de sporters in het zwembad van Sportstad Heerenveen om de medailles.

Voetbal en badminton
Van 10.30 uur tot 15.00 uur zijn er voetbal- en badmintonwedstrijden in de sporthal van Sportstad Heerenveen.

Partners
Dit Special Olympics Evenement wordt georganiseerd door Sport Fryslân samen met de commissies Special Olympics zwemmen, voetbal en badminton. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door Special Olympics Nederland, stichting Vrienden van Talant, Special Sporters Fonds Fryslân, Hart in Friesland, Stichting SFO, Dr. C.J. Vaillantfonds, De Wingerd-Damwâld, V.V. Nieuweschoot en gemeente Heerenveen.

Over Special Olympics
Special Olympics wedstrijden staan open voor alle verstandelijke gehandicapten die ouder zijn dan acht jaar en die minimaal zes maanden hebben getraind in de betreffende tak van sport. De activiteiten vinden zowel lokaal, regionaal, nationaal als internationaal plaats. Wekelijks sporten er meer dan 4 miljoen sporters in meer dan 170 landen die onder begeleiding zijn van miljoenen vrijwilligers. Bij Special Olympics staat de speciale eed centraal: “Ik ga voor de overwinning. Maar door mijn inzet ben ik al winnaar!”.

Dit bericht delen via Bericht delen via