Sport Fryslân zet sportactiviteiten Leeuwarden-Fryslân 2018 op de agenda

Tijdens Leeuwarden- Fryslân 2018 (LF2018) kan iedereen op laagdrempelige manier kennis maken met verschillende sporten. De vele evenementen en initiatieven op het gebied van sport- en bewegen worden door Sport Fryslân gebundeld in een overzichtelijke agenda.

Rol Sport Fryslân
Sport Fryslân is er om sport en bewegen te stimuleren. Leeuwarden- Fryslân 2018 moet hét jaar van sport en bewegen worden; in sûne, fitale en krêftige mienskip! Sport Fryslân ondersteunt de evenementen en initiatieven met kennis en (Europese) netwerken en stimuleert waar mogelijk de verbinding tussen evenementen en initiators.

Fryske cultuur diep geworteld in sport
Diverse sportevenementen in 2018 en de European Sport for All Games die van 3 tot 7 augustus wordt gehouden markeren de Fryske sportcultuur en de Fryske rijkdom aan cultuursporten. De vele Mienskips initiatieven op het gebied van sport laten eens te meer zien dat de Fryske cultuur diepgeworteld is in sport.

Sportagenda 2018
Sport Fryslân heeft voor alle evenementen en initiatieven de sportagenda 2018 opgezet www.sportfryslan.nl/agenda. De agenda biedt een overzicht voor niet alleen alle Friezen, maar ook alle bezoekers in 2018 die een sportevenement willen bezoeken en kennis willen maken met de unieke cultuur van Fryslân.
Partijen die willen aanhaken met een sportbijdrage bij LF2018 kunnen de activiteiten melden bij Sport Fryslân via www.sportfryslan.nl/aanmeldenevent.

Dit bericht delen via Bericht delen via