Sportdag voor 350 leerlingen van het onderwijs Zeer Moeilijk Lerenden (ZML) groot succes – video en foto’s!

Op donderdag 8 juni 2017 werd door Sport Fryslân in samenwerking met Sportstad Heerenveen de provinciale sportdag voor leerlingen van scholen voor Zeer Moeilijk Lerenden (ZML) in de leeftijdsgroep van tien tot en met achttien jaar georganiseerd. Deze sportdag vond plaats in en rond de sportaccommodaties van Sportstad Heerenveen en telde ongeveer 350 leerlingen van zeven scholen in het ZML-onderwijs uit de provincie Fryslân. Bekijk de te gekke video hier. De foto’s staan op de Facebookpagina van Sport Fryslân.

Tijdens deze provinciale sportdag hebben de leerlingen van ZML-scholen kennis gemaakt met diverse sporten waar zij normaal gesproken niet mee in aanraking komen (o.a. fierljeppen, freerunnen, survival en inline-skaten). De leerlingen werden via deze sportdag gestimuleerd om het onvoldoende sporten en bewegen te doorbreken, waarbij het plezier in de sport voorop staat. Het was een zeer geslaagde dag en de leerlingen waren allemaal erg enthousiast. Zelfs in de lunchpauze werden de basketballen nog intensief gebruikt! Het doel van de sportdag was om leerlingen te stimuleren mee te doen aan sportactiviteiten in de vrije tijd, want iedereen kan sporten! In de sportwijzer www.unieksporten.nl kunnen de leerlingen op zoek naar hun favoriete sport.

Deze sportdag werd georganiseerd door Sport Fryslân i.s.m. Sportstad Heerenveen en mede mogelijk gemaakt door: Dirk Kuyt Foundation, Vermilion Energy/Fonds Gehandicaptensport, Fonds Verstandelijk Gehandicapten, Johan Cruyff Foundation, Special Sporters Fonds, Rabobank Heerenveen-Zuidoost Friesland, Gemeente Ameland, Gemeente Littenseradiel, Gemeente Heerenveen, Gemeente Súdwest-Fryslân, Gemeente Smallingerland en Gemeente Weststellingwerf.

Dit bericht delen via Bericht delen via