Jouw idee, onze missie!

  1. Home >
  2. Sportlab

Sportlab: van idee tot een nieuw aanbod, zodat alle Friezen kunnen sporten en bewegen!

Het overkomt iedereen. Soms (vaak ’s nachts) komt het ineens in je op. Of je wordt door iemand op geïnspireerd: je hebt een idee. Een nieuwe kans om mensen in jouw omgeving te laten sporten en bewegen. Het kan een klein of groot idee zijn, het maakt niet uit. Sport Fryslan verzamelt de ideeën in het Sportlab. Meld je idee aan bij laborant Allard! Samen met jou testen we jou idee. Wie weet bloeit jouw concept uit tot een prachtig nieuwe dienst of product, waardoor er meer mensen kunnen sporten en bewegen!

Op het gebied van sporten en bewegen ontstaan dagelijks nieuwe ideeën. Ook bij jou borrelt het af en toe misschien wel: zou dit iets leuks kunnen zijn voor mijn gemeente? Of de kinderen in deze wijk zouden erg geholpen zijn als we dit idee ontwikkelen. Daarmee kunnen we meer partijen bij elkaar brengen en meer mensen laten sporten en bewegen.

Wordt jouw idee het beste idee van Fryslân?

Vanuit jullie ingestuurde ideeën wordt het beste idee van Fryslân gekozen. Wij zetten ons samen met jou in (met tijd en middelen) om jouw idee daadwerkelijk te ontwikkelen naar een product of dienst.

Beoordelen ideeën
Worden de ideeën zomaar beoordeeld? Een professionele jury buigt zich graag over jullie ingestuurde ideeën. Wij nodigen jullie uit de ideeën voor de jury te pitchen. Hierover informeren we jullie graag tijdig.  Het evenement ‘het beste idee van Sportlab’ wordt op donderdag 28 maart 2019 gehouden. Stuur jouw idee voor 29 februari 2019 in.

[gravityform id=50]

Inspiratie: QR Fitness met buurtsportcoach Jelle van Súdwest-Fryslân

Ook zijn we aan het testen met de volgende ideeën:

Sport jij ook!
Sport jij ook! Is een succesvol initiatief in Drenthe. Op deelnemende scholen wordt geïnventariseerd welke leerlingen in de groepen 6, 7 en 8 lid zijn van een sportvereniging. Op basis van deze informatie benadert de buurtsportcoach, in afstemming met de school, de inactieve kinderen via hun ouders. Want wat is de reden waarom deze kinderen niet sporten? Als we dat weten, kunnen we ze helpen. Wij vinden dat elk kind het plezier van sporten bewegen hoort te ervaren! Allard onderzoekt samen met Marije de haalbaarheid om dit in Friesland uit te zetten.

Vergaderwandelen
Onze collega Anita test of vergaderwandelen een toevoeging kan zijn in het dagelijks werk bij Sport Fryslân. Aan de hand van haar ervaringen wordt er een factsheet opgeleverd met de do’s en don’ts rondom vergaderwandelen en wordt besloten of het vergaderwandelen binnen Sport Fryslân wordt toegepast.

Oproep: heb je een idee, laat het Allard weten!

Er zijn vaak zo veel kansen, mogelijkheden. Vanuit Sport Fryslân willen we die kansen samen met jou ontwikkelen, testen en misschien wel omzetten naar een concreet product/dienst. Samen: van idee, testresultaat naar nieuwe uitvinding. Dat is de basis waar het binnen het Sportlab van Sport Fryslân om gaat.

Heb je een goed idee? Meld je idee aan bij laborant Allard! Samen met jou testen we jou idee. Wie weet bloeit jouw concept uit tot een prachtig nieuwe dienst of product, waardoor er meer mensen kunnen sporten en bewegen!

Allard Donker, Informatiemanager
06 53 48 08 99 06 53 48 08 99 / allard@sportfryslan.nl

Direct contact

Neem contact op met het Sportlab via Allard: