Sportunderfiningswike wederom groot succes!

De buurtsportcoaches van TeamFRL Noardeast-Fryslân & Dantumadiel en vele sportaanbieders uit Dokkum en omstreken hebben weer alles op alles gezet voor een succesvolle Sportunderfingingswike. Met een geweldig resultaat als gevolg, want meer dan 1200 kinderen en volwassenen konden een week lang samen (nieuwe) sporten ontdekken bij aanbieders uit de buurt. Zo is er o.a. gehockeyd, gesupt, getafeltennist, geklommen… en vooral heel veel plezier beleefd onder deelnemers en organisatoren.

Het is ieder jaar weer een hoogtepunt in oud-Dongeradeel: de Sportunderfiningswike. Een sportweek waarin ouders en verzorgers samen met hun kind(eren) nieuwe sporten ontdekken bij sportaanbieders in Dokkum. Met keuze uit 41 activiteiten, de vele deelnemers en het samenspel tussen ouder/verzorger en kind mag dit gerekend worden tot een uniek én succesvol concept. Iets waar we als Sport Fryslân (als initiatiefnemer van TeamFRL) echt ‘grutsk’ op zijn.

| Video RTV NOF |

Voor veel mensen is het een grote uitdaging om yn beweging te komen. Evenementen zoals de Sportunderfiningswike zijn daarom onmisbaar. Dankzij het veelzijdige aanbod en de laagdrempelige manier van meedoen, ontdekken kinderen samen met hun ouder/verzorger welke sport ze leuk vinden. Ze stimuleren elkaar om het plezier in bewegen (terug) te vinden. Het is dan ook geweldig om te zien hoe al zeven edities zoveel deelnemers vol enthousiasme meedoen aan deze ‘wike’. Bovendien is dit dé kans voor sportaanbieders om te laten hoe leuk, gezellig en fijn het is om bij hen te sporten. De Sportunderfingingswike is dan ook een perfect voorbeeld van de manier waarop we vanuit TeamFRL en Sport Fryslân impact willen maken om Fryslân yn beweging te brengen. Op naar de volgende editie!

Sportunderfingingswike in het ‘nijs’:
RTV NOF >
Waldnet >
Friesch Dagblad >

Dit bericht delen via Bericht delen via