Voor sportverenigingen

Stimuleringsregeling extra sportactiviteiten vol

Stimuleringsregeling extra sportactiviteiten open

Met groot enthousiasme is de stimuleringsbijdrage aangevraagd door Friese sportverenigingen. Hierdoor is het helaas niet meer mogelijk om een aanvraag in te dienen. Voor vragen kunt u contact opnemen met Sport Fryslân via hulpvoorclubs@sportfryslan.nl.

 

Provincie Fryslân opent in samenwerking met Sport Fryslân een stimuleringsregeling voor extra sportactiviteiten. Sportverenigingen kunnen een voucher van € 500,- aanvragen waarmee ze extra sport en bewegingsactiviteiten voor kinderen en jongeren kunnen organiseren tijdens de zomervakantie.

Gedeputeerde De Rouwe: “In deze gekke tijd ligt alles stil: er is geen competitie en sportevenementen zijn afgelast. Terwijl het Friese bloed van jongs af aan kolkt van de zin om te sporten. We nodigen sportverenigingen uit om activiteiten voor alle kinderen te organiseren: laat ze fierljeppen, kaatsen, noem maar op. Zo komen we de zomer sportief en met ‘nocht en wille’ door!”

Lok op 1, no en moarn: 11 extra coronamaatregelen
De sport-stimuleringsregeling is één van de extra coronamaatregelen van de provincie Fryslân in het Lok op 1, no en moarn pakket. Provinciale Staten maakte hier op 24 juni € 5 miljoen voor vrij. Deze regeling voor sportverenigingen is onderdeel van de leefberens regeling van
€ 450.000,-. De brede regeling voor dorpshuizen, maatschappelijke verenigingen en sportverenigingen wordt deze zomer uitgewerkt en gaat 1 september 2020 open.