Themagericht trainen en coachen van pubers (ASK)

Jongeren in de puberleeftijd zijn druk bezig een eigen identiteit te ontwikkelen. Hormonen gieren door het lijf, ze spiegelen zich constant aan anderen, ze zoeken grenzen op en ze zijn altijd op zoek naar het nut van de opdrachten die ze krijgen. Het lichaam verandert, maar ook hun ideeën en identiteit. De zoektocht naar zelfstandigheid levert soms harde confrontaties op met de mensen om hen heen. De fase waarin ze zitten is anders dan die van jonge kinderen en dat vraagt om een heel andere benadering, ook door jou als trainer. Betrokkenheid, doelstellingen en doorzettingsvermogen zijn belangrijke thema’s in de ontwikkeling. Hier kun jij als trainer of coach een grote bijdrage aan leveren!

Wat leer je tijdens de scholing?
Tijdens deze scholing leer je over de werking van het puberbrein, jezelf te verplaatsen in pubers en hun (best drukke) leven en leer je om trainingen aantrekkelijker te maken. Ook is er aandacht voor wat er gebeurt in je hersenen wanneer je plezier hebt en waarom het belangrijk is om oefeningen uitdagend en leuk te maken. Tenslotte leer je om pubers echt te betrekken bij je training door ze zelf steeds meer verantwoordelijkheid te geven en de regie aan hen over te dragen. Je organiseert je training zo dat je pubers zowel sportief als persoonlijk voldoende uitgedaagd worden.

Belangrijke onderdelen van de scholing zijn: plezier, positieve aandacht, gezamenlijk doelen stellen en zelf-ontdekkend leren. Jongeren worden zich bewust van wat ze leren en bereiken. Je komt gegarandeerd terug met nieuwe inzichten, inspiratie en veel praktische trainingsvarianten.

Voor wie?
De scholing is bedoeld voor trainers of coaches die aantoonbare ervaring hebben met het zelfstandig geven van trainingen aan sporters. Een diploma is niet vereist. De scholing wordt aangeboden op KSS niveau 3 van een bij NOC*NSF aangesloten sportbond.

Kosten:
Deelname aan deze cursus bedraagt €130,-.

Programma
De scholing bestaat uit 3 avonden.

1e bijeenkomst  woensdag 3 april 2019  18:30 tot 21:30 uur
2e bijeenkomst  woensdag 10 april 2019  18:30 tot 21:30 uur
3e bijeenkomst  woensdag 17 april 2019  18:30 tot 21:30 uur
Datum:

03/04/2019 - 03/04/2019

Tijdsduur:
3
Tijdsstip:
18:30 tot 21:30
Plaats:
Heerenveen
Locatie:
Sportstad Heerenveen
Kosten:
€ 130,-
Aanmelden
Dit bericht delen via Bericht delen via