Buurtsportcoach/vakleekracht gezocht voor de gemeente Schiermonnikoog

Sport Fryslân zoekt in opdracht van de gemeente Schiermonnikoog per direct een buurtsportcoach/vakleekracht voor 16 -18u per week.

Sport en beweging is belangrijk voor de samenleving. Het sportbeleid van de gemeente Schiermonnikoog onderstreept het belang van sport en bewegen. De gemeente stimuleert een gezonde leefstijl en wil inwoners stimuleren om meer te gaan sporten. Om de ambities en doelstellingen op het gebied van sport en bewegen te realiseren is Sport Fryslân namens de gemeente Schiermonnikoog op zoek naar een ambitieuze, gedreven en enthousiaste buurtsportcoach. De buurtsportcoach levert een bijdrage aan het realiseren van een goede basis voor jongeren op sportgebied en het versterken van de sportverenigingen in de gemeente.

Functie-inhoud
Als buurtsportcoach ga je aan het werk in de sectoren sport en onderwijs. Je functie bestaat uit vier onderdelen:

 • Vakleerkracht bewegingsonderwijs op Basisschool Yn de Mande
  – Lessen bewegingsonderwijs worden gegeven op dinsdag en donderdag.
  – Lessen worden verzorgd voor de groepen 1 t/m 8 (4 à 5 combinatieklassen).
 • Het geven van voetbaltraining bij de voetbalvereniging en het begeleiden van trainers en coaches van juniorenteams.
  – Gemiddeld 2 uur per week op jaarbasis. Flexibele inzet gedurende het jaar is een wens van de vereniging vanwege seizoenswerk op het eiland.
  – De trainingsdagen en -tijden worden in overleg met de buurtsportcoach vastgesteld, rekening houdend met de lesdagen in het onderwijs.
 • Het uitvoeren van beweegactiviteiten in het kader van Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG)
  – Gemiddeld 2 uur per week op jaarbasis, waarbij een flexibele inzet gewenst is.
 • Het geven van tennislessen bij de tennisvereniging
  – Gemiddeld 2 uur per week op jaarbasis. Flexibele inzet gedurende het jaar is een wens van de vereniging vanwege seizoenswerk op het eiland.
  – De trainingsdagen en -tijden worden in overleg met de buurtsportcoach vastgesteld, rekening houdend met de lesdagen in het onderwijs.

Als vakleerkracht geef je bewegingsonderwijs. Je geeft hiermee een kwaliteitsimpuls aan het lokale bewegingsonderwijs. Je biedt ondersteuning aan sportverenigingen bij vraagstukken en andere wensen. Je ondersteunt sportverenigingen desgewenst door een kwaliteitsimpuls te geven aan de interne organisatie, bijvoorbeeld door middel van het opstellen van vrijwilligers- of sponsorbeleid. Je ontplooit initiatieven om de tennissport aantrekkelijk te houden en maken. Je begeleidt en leidt (jeugd)trainers op. Met betrekking tot JOGG wordt van je verwacht dat je bij jongeren bewustwording en gedragsverandering stimuleert op verschillende thema’s, zoals levensstijl.

De voornaamste taken zijn:
• Het voorbereiden, plannen en verzorgen van de lessen bewegingsonderwijs en organiseren jaarlijkse sportdagen.
• Het opstellen van een activiteitenplan voor de lessen bewegingsonderwijs, rekening houdend met het schoolbeleid en het sportbeleid van de gemeente.
• Het enthousiasmeren en stimuleren van de leerlingen om actief deel te nemen aan de lessen.
• Het creëren van een klimaat, waarin leerlingen zich kunnen ontspannen, veilig kunnen sporten/bewegen en het begeleiden van de leerlingen daarbij.
• Het bespreken van de voortgang en de ontwikkeling van de leerlingen met de groepsleerkracht.
• Het leggen van verbindingen tussen de sportverenigingen en het onderwijs en het samenbrengen van beide door bijvoorbeeld het organiseren van schoolpleinactiviteiten en kennismakingslessen.
• Het begeleiden van geïnteresseerde leerlingen naar sportverenigingen.
• Het desgewenst ondersteunen van sportverenigingen bij het vergroten van hun netwerk in de omgeving en het samenwerken met het onderwijs, andere sportverenigingen, buitenschoolse opvang en welzijnsorganisaties.
• Het actief benaderen van sportverenigingen en scholen om kansen en mogelijkheden te bespreken.

Functie-eisen
Je hebt een HBO-opleiding leraar bewegingsonderwijs aan de academie voor lichamelijke opvoeding (ALO). Je hebt aantoonbare ervaring in de sport en het (basis)onderwijs en bij voorkeur ook op gezondheids- en welzijnsniveau. Je bent communicatief en sociaal vaardig en bent in staat verbindingen te leggen. Daarnaast weet je mensen te motiveren en kun je sturing geven aan (groepen van) mensen en processen. Je ziet kansen en weet van aanpakken. Je hebt goede pedagogische vaardigheden, kunt goed plannen en organiseren alsmede een netwerk opbouwen én onderhouden. Je bent flexibel inzetbaar, zowel tijdens als na schooltijd en af en toe in de avonduren. Je bent in bezit van rijbewijs B en eigen vervoer en woonachtig op of bereidheid tot een verblijf op Schiermonnikoog voor een aantal dagen per week.

Ons aanbod
Je krijgt een aanstelling voor 1 jaar, met kans op verlenging, waarbij je formeel in dienst komt bij Sport Fryslân. De functie is ingedeeld in schaal 9 van de CAO Sport.

Heb je interesse?
Mail dan je sollicitatiebrief met CV onder vermelding van ‘Buurtsportcoach Schiermonnikoog’ uiterlijk 18 augustus 2019 naar Sport Fryslân, ter attentie van Mäbel Kalksma, m.kalksma@sportfryslan.nl.

Sollicitatiegesprekken
De 1ste ronde sollicitatiegesprekken vindt plaats op Schiermonnikoog op dinsdag 27 augustus 2019.

Informatie
Voor meer informatie over de inhoud van de functie kun je contact opnemen met Ellen Arends van de gemeente Schiermonnikoog, 0519 53 50 79. Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met Henk Woudstra van Sport Fryslân, 06 53 17 08 56.