Team Cultuur en Sport gemeente Súdwest-Fryslân

Vacature buurtsportcoach

Word jij onze nieuwe collega?

Team Cultuur en Sport (gemeente Súdwest-Fryslân) zoekt i.c.m. met Sport Fryslân een buurtsportcoach voor 24 uur per week. De vacature is tijdelijk (1 maart 2019 tot 1 oktober 2019).

Over ons
De gemeente Súdwest-Fryslân vindt sport en bewegen belangrijk. Sporten is leuk en draagt bij aan ontmoetingen tussen mensen, integratie, betrokkenheid, ontwikkeling van inwoners en gezond oud worden. De basis voor gezond oud worden ligt bij een sportieve opvoeding van de jeugd.

Voor de uitvoering van het stimuleren van sport en bewegen is een team van 14 Buurtsportcoaches actief. Zij ondersteunen scholen bij het verbeteren en vergroten van sport en bewegen op en rondom school, ondersteunen sportverenigingen en initiëren sportstimuleringsprojecten. Door samen te werken met o.a. collega’s van sociale gebiedsteams, dorpen en wijk- coördinatoren en de welzijnsorganisatie worden signalen in wijken en dorpen opgepakt. Sport en bewegen wordt ingezet om problemen te verminderen, leefbaarheid te vergroten of gezondheid te bevorderen.

Taken
• Je ondersteunt en adviseert basisscholen om sport en bewegen op en rondom school en in de wijk te stimuleren.
• je verbindt de verschillende samenwerkingspartners om een gezamenlijk aanbod te ontwikkelen en stimuleert de samenwerking
• je adviseert en motiveert sportaanbieders om nieuw aanbod te ontwikkelen
• je bent creatief om sport en bewegen in te zetten om de leefbaarheid in de gemeente te verbeteren.
• naast je verbindende en organiserende rol, voer je zelf ook sport en beweegactiviteiten uit. Dit kan zowel in de buurt als, op en rondom scholen of bij sportverenigingen zijn.

Profiel
Je bent een spin in het web en je hebt een verbindende rol tussen de verschillende samenwerkingspartners zoals scholen, sportverenigingen, wijkverenigingen, sociale gebiedsteams etc. Je bent een echte teamspeler en samen met je collega Buurtsportcoaches zet je je in om alle inwoners van de gemeente te enthousiasmeren voor sporten en bewegen. Je ziet kansen en kunt “out of the box” denken. Je hebt vooral oog voor mensen die het lastig vinden om aan te haken bij het bestaande aanbod.
• HBO werk – en denkniveau, met lesgevende bevoegdheid (ALO)
• ervaringen in het opbouwen en onderhouden van een netwerk
• capaciteiten om belangen, opinies en inbreng van diverse partijen samen te brengen
• enkele jaren ervaring in soortgelijke functie

Wij bieden

• Een arbeidsovereenkomst voor een half jaar, vanaf 1 maart 2019 tot 1 oktober 2019.
• De werkgever is Sport Fryslân.
• Deze functie is ingeschaald in schaal 9 CAO Sport. De hoogte van het salaris is mede afhankelijk van opleiding en relevante werkervaring.

Solliciteren
Zin om ons team te versterken? Stuur een mail naar tijdelijk@sudwestfryslan.nl onder vermelding van CS19-T01.
Reageren kan tot en met 27 januari 2019 .

Direct contact

Voor nadere informatie kun je contact opnemen met Irene Bok, coördinator team Buurtsportcoaches.