Vacature: Buurtsportcoach Beweegteam Noardeast-Fryslân en Dantumadiel

Sport Fryslân wil de voorloper, verbinder en aanjager zijn om Fryslân in beweging te krijgen. Dat kunnen we niet alleen. Daarom werkt Sport Fryslân actief samen met de provincie Fryslân, Friese gemeenten, sportbonden, clubs en verenigingen, commerciële en maatschappelijke partners, gezondheidsinstellingen en vrijwilligers. Wij werken samen voor alle inwoners van Fryslân.

Over Beweegteam Noardeast-Fryslân en Dantumadiel
Sport Fryslân voert de komende vijf jaar het sportbeleid van de gemeenten Noardeast-Fryslân en Dantumadiel uit. Het motto in deze gemeenten is: ‘Samen actief naar gezondheid’. Het beweegteam heeft de visie dat hoe eerder kinderen in aanraking komen met sport en bewegen, hoe groter de kans dat zij langer blijven sporten en bewegen. Het beweegteam bestaat op dit moment uit 6 buurtsportcoaches en werken vanuit hun regiokantoor in Damwoude.

Dit ga je doen
Je verzorgt en ondersteunt als buurtsportcoach de lessen bewegingsonderwijs op verschillende basisscholen in de gemeenten. Je motiveert kinderen om hun talenten in te zetten en weet een sfeer te creëren waarin kinderen zich veilig voelen. Je bent contactpersoon voor de basisscholen in je werkgebied en ondersteunt en adviseert de scholen over kwalitatief goed en uitdagend bewegingsonderwijs. Je geeft weerbaarheidslessen en zo mogelijk Motorisch Remedial Teaching.

Je bent ook de spin in het web in je werkgebied tussen onderwijs en sportverenigingen en stimuleert sport en bewegen op en rondom school en in de wijk. Je bent een goede teamspeler en samen met je collega’s van het team van Beweegteam Noardeast-Fryslân en Dantumadiel zet jij je in om alle inwoners van de gemeente te enthousiasmeren voor sporten en bewegen.

Dit breng je mee:

  • Je beschikt over een HBO werk- en denkniveau, met lesgeef bevoegdheid (ALO) voor bewegingsonderwijs;
  • Je bent plezierig in de omgang. Je communiceert graag en gemakkelijk met kinderen en volwassenen, maar schakelt evengoed met professionals en stakeholders;
  • Je hecht waarde aan gezonde leefstijl, hebt affiniteit met sport en bewegen en weet dat op een positieve en inspirerende manier uit te dragen;
  • Je hebt bij voorkeur al (werk)ervaring opgedaan in het lesgeven;
  • Je bent zelfredzaam en weet waar en wanneer je andere professionals moet raadplegen/ inschakelen.
  • Je ziet kansen, bent proactief en ondernemend en kunt “out of the box” denken;
  • Je hebt de capaciteiten om belangen, opinies en inbreng van diverse partijen samen te brengen;

Wij samen
Als wij samen de overtuiging hebben dat er een match is, verwelkomen we je heel graag als nieuwe collega. Behalve een baan die er echt toe doet, kom je in een organisatie die sport en bewegen stimuleert en daarmee harten sneller doet kloppen. Je hebt veel regelruimte, vertrouwen en vrijheid. Als team zijn we zelf-organiserend, geven we elkaar feedback en zijn we er voor elkaar.

Wat kunnen we je bieden
Je krijgt een aanstelling bij Sport Fryslân voor een jaar, 32-38 uur per week, met kans op verlenging. De functie is conform cao Sport ingedeeld in schaal 9. Je werkplek is in Damwoude.

Solliciteren
Ben jij ervan overtuigd dat deze functie uitstekend bij je past? Dan nodigen we je van harte uit om te solliciteren! Mail je sollicitatiebrief en CV onder vermelding van ‘Buurtsportcoach NEFD’ uiterlijk 3 oktober  2021 naar hr@sportfryslan.nl

Wil je meer informatie
Voor meer informatie over de inhoud van de functie en de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Remco den Dulk, Regiomanager van Sport Fryslân via telefoonnummer 06 – 483 428 45.

Dit bericht delen via Bericht delen via