Vacature: Buurtsportcoach Sociaal Domein

Sport Fryslân zoekt in opdracht van de gemeente Opsterland per 1 september een Buurtsportcoach Sociaal Domein voor 30 uren per week.

In opdracht van de gemeente Opsterland voert Sport Fryslân het Buurtsportwerk uit. Het team bestaat uit vijf buurtsportcoaches die in de gemeente werkzaam zijn. De gemeente wil hiermee bereiken dat meer mensen sporten en bewegen in de buurt, dat sportverenigingen worden versterkt en dat er verbindingen worden gelegd tussen sport en bewegen en andere sectoren, zoals onderwijs, welzijn, kinderopvang en zorg. We zoeken een buurtsportcoach sociaal domein.

Functie-inhoud
• Je bent mede verantwoordelijk voor het vergroten van de deelname van inactieve inwoners aan bestaand en op te zetten sport en beweegaanbod;
• Je hebt affiniteit met ouderen, mensen met een beperking, nieuwe Nederlanders en kinderen van 0 – 6 jaar;
• Je voert voor bovengenoemde doelgroepen activiteiten uit;
• Je stimuleert op creatieve wijze inwoners die onvoldoende bewegen;
• Je versterkt de relatie tussen sport, zorg en welzijn;
• Je geeft actief vorm aan activiteiten i.s.m. sportorganisaties, vrijwilligers en welzijnsorganisaties op buurt en dorpsniveau;
• Je evalueert en rapporteert over de activiteiten en werkzaamheden en verricht administratieve werkzaamheden;
• Je werkt nauw samen met de andere leden van het team buurtsportwerk.

Functie-eisen
Je hebt een MBO werk- en denkniveau en aantoonbare ervaring in les en/of training geven. Je bent communicatief en sociaal vaardig en bent in staat verbindingen te leggen. Je kunt goed plannen en organiseren alsmede een netwerk opbouwen én onderhouden. Je bent flexibel inzetbaar, zowel overdag als af en toe in de avonduren. Je bent in bezit van rijbewijs B en eigen vervoer en bij voorkeur woonachtig in de nabijheid van – of in de gemeente Opsterland.

Ons aanbod
Je krijgt een aanstelling tot 1 september 2019, met kans op verlenging. De functie is ingedeeld in schaal 8 van de CAO Sport met een salaris dat, afhankelijk van opleiding en ervaring, maximaal € 2.650 bruto per maand bedraagt bij een 38-urige werkweek.

Heb je interesse?
Mail dan je sollicitatiebrief en CV onder vermelding van “Buurtsportcoach sociaal domein Opsterland” uiterlijk 25 april 2018 naar Sport Fryslân, ter attentie van Mäbel Kalksma, mabel@sportfryslan.nl.

Sollicitatieprocedure
Wil je er rekening mee houden dat de eerste gesprekronde op maandag 14 mei wordt gehouden. De tweede gespreksronde is op donderdag 17 mei.

Informatie
Voor meer informatie over de inhoud van de functie kun je contact opnemen met Ilse Sjonger, coördinator Buurtsportwerk Opsterland, telefoonnummer 06 30 06 24 10. Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Henk Woudstra, senior adviseur P&O Sport Fryslân, telefoonnummer 06 53 17 08 56.

Direct contact

Voor meer informatie over de inhoud van de functie kun je contact opnemen met Ilse Sjonger, coördinator Buurtsportwerk Opsterland, telefoonnummer 06 30 06 24 10 of ilse@sportfryslan.nl. Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Henk Woudstra, senior adviseur P&O Sport Fryslân, telefoonnummer 06 53 17 08 56 of henk@sportfryslan.nl.