Heb jij zin om onze Friese sportverenigingen te helpen bij de uitvoering van goed werkgeverschap?

Vacature

Lees ons verhaal
 1. Home >
 2. Vacature: Heb jij zin om onze Friese sportverenigingen te helpen bij de uitvoering van goed werkgeverschap?

Vacature: Heb jij zin om onze Friese sportverenigingen te helpen bij de uitvoering van goed werkgeverschap?

20 uur per 1 januari 2018

De missie van Sport Fryslân: Wij willen dat iedereen in Fryslân én iedere dag én met plezier kan sporten en bewegen; met een vitale mienskip als resultaat. 

Wat doen wij nu?
Wij ondersteunen de bestuurders van de Friese amateursportverenigingen bij het uitvoeren van hun werkgeversverplichtingen. Ruim 200 Friese sportverenigingen en 500 trainers maken gebruik van deze dienstverlening en worden daarmee volledig ontzorgd.

Wat doen wij straks?
Met ingang van 1 januari 2018 wordt onze dienstverlening in belangrijke mate gedigitaliseerd. Via een persoonlijk portal worden onder andere wijzigingen in de arbeidsovereenkomsten verwerkt. Daarnaast blijft persoonlijk contact met onze klanten erg belangrijk.

Wat zoeken wij en wat ga jij doen?

 • Jij wordt aanspreekpunt voor de bestuurders en trainers van de Friese sportverenigingen. Het belang van onze klanten staat bij jou centraal. Zij ervaren jou als deskundig en klantgericht; ze kunnen vertrouwen op jouw oordeel. Jij communiceert makkelijk, zowel mondeling als schriftelijk. En jij bent verantwoordelijk voor de digitale helpdesk.
 • Onze dienstverlening richt zich sterk op ondersteunende en uitvoerende werkzaamheden. De organisatie van personeels-, contract- en ziekteadministratie en ziekteverzuimbeleid  is jouw verantwoordelijkheid. Je hebt in eerdere functies laten zien dit goed te beheersen.
 • Wij maken gebruik van AFAS Profit. Ervaring met uitvoerende werkzaamheden in dit programma is een vereiste, met name waar het de HRM module betreft. En omdat de dienstverlening in belangrijke mate wordt gedigitaliseerd is kennis van AFAS Profit Insite een pré. Je zorgt voor het beheer en onderhoud van het klantenportal, waarbij jouw inbreng essentieel is voor de doorontwikkeling daarvan.

Waar vragen we van jou?

 • Sport en bewegen zit in je genen
 • Je hebt een HBO werk- en/of denkniveau, met de studierichting Personeel en Arbeid of daarmee vergelijkbaar
 • Je hebt ruime kennis van en werkervaring met het softwareprogramma AFAS Profit, met name HRM
 • Je weet wat het is om klanten te adviseren en ondersteunen
 • Ervaring met het werken met een klantenportal is een pré
 • Kennis van de Friese sportwereld is een pré
 • Je hebt minimaal een passieve beheersing van de Friese taal
 • Je bent communicatief vaardig
 • Je bent altijd gericht op het leveren van kwaliteit
 • Je hebt veel inlevingsvermogen
 • Je bent proactief

En tenslotte!
Onze kernwaarden passen bij jou; je voelt je betrokken, je bent een aanjager en ook gericht op samenwerking. Wij vatten dat samen als: ‘jij bent BAS’ en wij zien dat jij met plezier je werk doet.

Wat bieden wij?
Een sportieve en gezonde werkomgeving met een uitdagende en zelfstandige baan, waarin jij veel verantwoordelijkheid krijgt. De aanstelling is vooralsnog voor een jaar, met kans op verlenging als jij laat zien dat jij bij ons op de goede plek zit. Urenuitbreiding in 2018 behoort tot de mogelijkheden.

De functie is ingedeeld in schaal 8 van de CAO Sport met een salaris dat, afhankelijk van opleiding en ervaring, maximaal € 2.900 bruto per maand bedraagt bij een 38-urige werkweek. We hebben prima secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder veel aandacht voor jouw persoonlijke ontwikkeling.

Meer informatie?
Yanna de Vries – van Tol kan je meer over deze functie vertellen. Zij is consulent werkgeverschap en telefonisch bereikbaar op 0513 – 630 652.

Heb je interesse in deze functie?
Stuur je motivatie en CV uiterlijk 27 oktober naar mabel@sportfryslan.nl. De gesprekken zullen plaatsvinden op dinsdag 7 november a.s. Wil je er rekening mee houden dat een eventueel tweede gesprek plaatsvindt op vrijdag 10 november a.s.

Direct contact

Meer weten over deze vacature? Neem contact op met Yanna de Vries – van Tol.