24 uur per week

Vacature HR assistent

Vacature HR assistent

Sport Fryslân wil de voorloper, verbinder en aanjager zijn om de inwoners in Fryslân in beweging te krijgen. Dat kunnen we niet alleen. Daarom werkt Sport Fryslân actief samen met de provincie Fryslân, Friese gemeenten, sportbonden, clubs en verenigingen, commerciële en maatschappelijke partners, gezondheidsinstellingen en vrijwilligers. Wij werken samen voor alle inwoners van Fryslân.

Wat is onze organisatiestructuur
Sport Fryslân heeft een governance structuur middels een Raad van Toezicht. De directeur/bestuurder is verantwoordelijk voor het bestuur van de stichting Sport Fryslân; zij is de grootste werkgever van buurtsportcoaches in Fryslân. Aan Sport Fryslân zijn nog een aantal stichtingen gelieerd, namelijk Sportwerkgever Fryslân, Sportwerkgever Fryslân Plus en Fit in Friesland. De eerste twee stichtingen verzorgen de werkgeversverplichtingen voor trainers die werkzaam zijn bij de amateursportverenigingen. Ruim 200 Friese sportverenigingen en 450 trainers maken gebruik van deze dienstverlening en worden daarmee volledig ontzorgd. De laatstgenoemde stichting verzorgt de werkgeversverplichtingen voor MBVO docenten.

Dit ga je doen
Jij wordt aanspreekpunt voor de medewerkers van zowel Sport Fryslân als Sportwerkgever Fryslân en de klanten van Sportwerkgever Fryslân, de Friese sportverenigingen. Het belang van onze medewerkers en klanten staat bij jou centraal. Zij ervaren jou als deskundig en klantgericht; ze kunnen vertrouwen op jouw advies en oordeel. Jij communiceert makkelijk, zowel mondeling als schriftelijk. En jij bent samen met een collega verantwoordelijk voor een goede afhandeling van onze (telefonische en digitale) helpdesk.

Focus van de functie ligt op het faciliteren, organiseren en administreren van alle activiteiten voortvloeiend uit operationele HR-processen (in-, door- en uitstroom) en het vanuit inhoudelijke regelingen beantwoorden van vragen rekening houdend met specifieke (individuele) situaties. De correcte uitvoering van personeels- en contractadministratie is jouw verantwoordelijkheid. Maar ook inhoudelijk afhandelen van (toegewezen) operationele HR-processen zoals ondersteuning bij nieuwe vacatures, ziektevervanging en uitvoering van het lief en leed beleid behoort tot je taken. Je voert proactief relatiebeheer uit naar zowel onze medewerkers als de sportverenigingen waarvoor wij het werkgeverschap uitvoeren. Ook het maken van offertes en proforma berekeningen is onderdeel van je werkzaamheden.

Wij maken gebruik van AFAS Profit. Ervaring met uitvoerende werkzaamheden in dit programma is een vereiste, met name waar het de HRM-module betreft. En omdat onze HR-administratie in belangrijke mate wordt gedigitaliseerd is kennis van AFAS Profit Insite een pré. Je zorgt voor het beheer en onderhoud van het digitale portal, waarbij jouw inbreng essentieel is voor de doorontwikkeling daarvan.

Dit breng je mee
Je hebt een MBO(+) werk- en/of denkniveau, met de studierichting Personeel en Arbeid of daarmee vergelijkbaar. Je hebt zeer goede kennis van Office 365, Excel en AFAS. Je deelt ons enthousiasme voor sport en bewegen en je hebt oog voor het zakelijk belang van Sport Fryslân. Je hebt aantoonbare werkervaring in een vergelijkbare HR-functie. Je hebt bij voorkeur kennis van en ervaring met het werken met een klantportaal en intranet. Kennis van de Friese Sportwereld is een pré.

Om ons team complementair te maken ben je ondernemend, heb je inlevingsvermogen en beschik je over de nodige dosis creativiteit en pro-activiteit.
Je weet wat het is om klanten te adviseren en ondersteunen, hebt minimaal een passieve beheersing van de Friese taal, en je bent gericht op leveren van kwaliteit.

Wat kunnen we je bieden
Bij Sport Fryslân is de cao Sport van toepassing. Deze functie is ingeschaald in schaal 7.

Wil je meer informatie
Voor meer informatie over de inhoud van de functie en de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Yanna de Vries, adviseur P&O, telefoonnummer 06-53 48 08 53.

Solliciteren
Ben je geïnteresseerd en zie je uitdaging in deze functie, dan nodigen we je uit om te solliciteren. Mail dan je sollicitatiebrief en CV onder vermelding van HR assistent uiterlijk 31 januari 2020 naar Sport Fryslân, ter attentie van Mäbel Kalksma, mabel@sportfryslan.nl.

Sollicitatieprocedure
Wil je er rekening mee houden dat de eerste gespreksronde op 10 februari wordt gehouden. De tweede gespreksronde is op 13 februari. Een referentiecheck maakt onderdeel uit van de selectieprocedure.