Sport Fryslân zoekt per direct een Senior adviseur sportverenigingen (38 uur per week)

Wat willen we?
Bestuurders en vrijwilligers van sportverenigingen lopen tegen allerlei zaken aan: Hoe werven en behouden we vrijwilligers? Wat moeten we als vereniging regelen op het gebied van wet- en regelgeving? Hoe zorgen we ervoor dat jongeren lid blijven van onze sportvereniging? En hoe houden we de begroting op orde? Wat moeten we doen om ons zelf te ontwikkelen.

Sport Fryslân wil dat sportverenigingen vooruitkijken: wat is de toekomst van de vereniging? Wij willen de verenigingen daarbij helpen omdat we er van overtuigd zijn dat sportverenigingen de hoeksteen van de ‘mienskip’ zijn.

En daarom heeft Sport Fryslân een visie ontwikkeld over de wijze waarop wij die ondersteuning willen organiseren. We werken vraaggericht en voegen daadwerkelijk waarde toe. Onze belangrijkste kernwaarden zijn Betekenisvol, Aanjagen en Samenwerking. We noemen dat BAS.

Wat worden je belangrijkste taken?
• Sport Fryslân kent meerdere uitvoeringsprogramma’s, zoals ‘aangepast sporten’ en ‘jeugd’. Jij bent als adviseur verantwoordelijk voor het vertalen van onze visie op verenigingsadvisering in jaarlijkse uitvoeringsprogramma’s en de uitvoering daarvan. Je werkt daarbij nauw samen met een aantal collega’s in het team VA, waarbij je een coördinerende rol inneemt.
• Je bent bij Sport Fryslân het eerste aanspreekpunt voor de Friese sportverenigingen die behoefte hebben aan advies en ondersteuning. Je zorgt daarom voor een voortdurende profilering van Sport Fryslan en de mogelijkheden waar de sportverenigingen gebruik van kunnen maken. Die zichtbaarheid bereik je vooral door veelvuldig in het werkveld aanwezig te zijn.
• Als adviseur heb je een specifieke ondersteuningstaak met betrekking tot de Friese sportverenigingen die gebruik maken van de dienstverlening van Sportwerkgever Fryslân. Van jou wordt verwacht dat je deze verenigingen adviseert op het gebied van werkgeverschap, zoals het op de juiste wijze toepassen en naleven van de wet- en regelgeving op dit gebied. Als je enige specifieke kennis van HRM hebt vergemakkelijkt dat je adviesfunctie.
• Je signaleert en speelt in op ( nieuwe) ontwikkelingen uit het veld. Besturen van sportverenigingen, beleidsambtenaren van de gemeenten, regionale sportbonden en andere stakeholders attendeer en adviseer je proactief.
• Je monitort voortdurend de behoefte aan specifieke ondersteuning in het werkveld en zorgt waar nodig voor de inzet van de juiste interventies, bijvoorbeeld door de organisatie van cursussen en bijeenkomsten. Je vind het leuk om zelf cursussen te geven. Je bent voortdurend op zoek naar nieuwe kansen en onderzoekt de financieringsmogelijkheden daarvan.
• In voorkomende gevallen begeleidt je ook (langdurige) trajecten, zoals fusies tussen verenigingen, maar je wordt ook ingeschakeld als procesbegeleider bij de uitvoering van specifieke VA projecten zoals de implementatie van een Risico Inventarisatie en Evaluatie (RIE) bij sportorganisaties.
• Essentieel onderdeel van je functie is dat je de behaalde resultaten en effecten van je werkzaamheden inventariseert en analyseert en de uitkomsten deelt met je collega’s en de relevante contacten binnen je netwerk.

Wat vragen wij van je?
Je bent in staat om zelfstandig invulling te geven aan het uitvoeringprogramma en ontwikkeling van deze dienstverlening. Wij zoeken daarom een ondernemende verbinder die de ins en outs van een sportvereniging goed kent. Je onderhoudt en breidt je netwerk makkelijk uit. Je beschikt over een brede algemene kennis en je bent nieuwsgierig en creatief.

Jouw natuurlijke houding is altijd gericht op samenwerking. Dat betekent dat je bij de uitvoering van je werkzaamheden en de ontwikkeling van ideeën niet alleen afstemming zoekt met je directe collega’s maar ook met de verenigingsondersteuners van regionale sportbonden en buurtsportcoaches die in Friese gemeenten actief zijn.

En…. werken in de avonden komt regelmatig voor. En hou er rekening mee dat er af en toe ook in het weekend gewerkt wordt.

Waar moet je over beschikken en wat moet je kunnen
• Actieve beheersing van de Friese taal vinden we belangrijk voor deze functie.
• HBO werk- en/of denkniveau
• Senioriteit, je bent een geloofwaardige gesprekspartner
• Aantoonbaar een uitstekende netwerker
• Kennis van de maatschappelijke ontwikkelingen die voor deze functie relevant zijn
• Grote kennis van en ervaring met de sportverenigingen
• Adviesvaardig en resultaatgericht
• Communicatief vaardig
• Ervaring met presentaties voor (grote) groepen
• Coachende kwaliteiten en ervaring met procesbegeleiding
• Ondernemend ingesteld en oog voor kansen
• Het is voor de invulling van deze functie een pre als je algemene kennis hebt van wet- en regelgeving.

Wat bieden wij je?
Wij willen de beste Sportwerkgever van Fryslân zijn. We zijn inmiddels goed op weg. Naast een uitdagende baan hebben we ook veel aandacht voor je persoonlijke ontwikkeling en zoeken we graag, samen met jou, naar een goede balans tussen werk en privé. Je krijgt vooralsnog een aanstelling voor 1 jaar, met de mogelijkheid tot verlenging. Onze voorkeur gaat uit naar een aanstelling van 38 uur. De functie is ingedeeld in schaal 9 van de CAO Sport met een salaris dat, afhankelijk van opleiding en ervaring, maximaal € 3.600 bruto per maand bedraagt bij een 38-urige werkweek. Daarnaast hebben we bij Sport Fryslân prima secundaire arbeidsvoorwaarden.

Meer informatie?
Yanna de Vries – van Tol kan je meer over deze functie vertellen. Zij is consulent en telefonisch bereikbaar op 06 53 48 08 53.

Heb je interesse in deze functie?
Mail je motivatiebrief en CV uiterlijk 29 juli 2018 naar Mäbel Kalksma, mabel@sportfryslan.nl. De sollicitatiegesprekken vinden plaats op woensdag 8 augustus 2018. Wil je er rekening mee houden dat de tweede ronde gesprekken plaatsvinden op vrijdag 10 augustus 2018 (in de ochtend).

Direct contact

Meer weten over de vacature? Yanna de Vries – van Tol kan je meer over deze functie vertellen. Neem contact op met Yanna