Vacature nieuws: Vakleerkrachten bewegingsonderwijs

We zijn op zoek naar 2 vakleerkrachten voor de Dienst Bewegingsonderwijs die de gymlessen gaan verzorgen op verschillende schoollocaties in Friesland. Geef jij het liefste les en wil je kinderen een goede motorische basis geven? En herken jij je in onderstaand profiel? We zien jouw sollicitatie graag tegemoet! 

Over Sport Fryslân
Sport Fryslân wil de voorloper, verbinder en aanjager zijn om Fryslân in beweging te krijgen. Dat kunnen we niet alleen. Daarom werkt Sport Fryslân actief samen met de provincie Fryslân, Friese gemeenten, sportbonden, clubs en verenigingen, commerciële en maatschappelijke partners, gezondheidsinstellingen en vrijwilligers. Wij werken samen voor alle inwoners van Fryslân.

Over team vakleerkrachten
Je komt in een team van vakleerkrachten die net als jij het liefst lesgeven en kinderen een goede motorische basis willen geven. Naast veel ervaring opdoen in het lesgeven, vinden we het belangrijk om van elkaar te leren, bouwen we met jouw input aan een nog beter lesprogramma en verzamelen & delen we met elkaar de leukste en beste gymlessen.

Op dit moment zoeken we o.a. in Gorredijk, Heeg, IJlst, Harlingen, Woudsend en Heerenveen nog een vakleerkracht voor een aantal basisscholen.

Dit ga je doen:

 • Je verzorgt de gymlessen op de genoemde basisschool;
 • Je ontwerpt een beweegprogramma volgens de visie van Sport Fryslân met een gevarieerd aanbod aan sport- en bewegingsvormen;
 • Je demonstreert en legt verschillende oefeningen en spelvormen uit aan leerlingen (klassikaal en/of individueel);
 • Je draagt zorg voor een veilige omgeving (onder meer door de leerlingen duidelijk te instrueren, door matten neer te leggen en door vangers op te stellen bij turnoefeningen) ;
 • Je biedt in voorkomende gevallen eerste hulp en schakelt indien nodig medische ondersteuning in;
 • Je signaleert vooruitgang of stagnering in de leersituatie en op basis hiervan stel je de lesinhoud bij;
 • Je legt resultaten en vorderingen vast van individuele leerlingen en brengt advies uit voor rapporten;
 • Je ontwerpt evaluatie- en toetsmethoden, zowel praktisch als theoretisch;
 • Je draagt bij aan de organisatie van sportdagen en –toernooien;
 • Je bereidt themagymlessen, zoals bijvoorbeeld buitenspeeldag of Pietengym (afgestemd op thema’s school) voor;
 • Je overlegt met sectiegenoten over het vaststellen van inhoud en doelstellingen van de lessen lichamelijke opvoeding;
 • Je overlegt met sectiegenoten over het beheren van de materialen en brengt indien nodig advies uit over uitbreiden en/of aanpassen van de voorzieningen;
 • Je houdt relevante vakliteratuur bij en zorgt eventueel voor inhoudelijk implementeren ervan;
 • Je monitort en evalueert van het onderwijs en zo nodig aanpassen van het lesprogramma;
 • Je werkt samen met het gemeentelijke beweegteam.

Wat breng je mee
Je hebt een HBO opleiding leraar bewegingsonderwijs aan de academie voor lichamelijke op­voe­ding (alo) of vergelijkbaar met succes afgerond. Je hebt aantoonbare ervaring in het (basis)onderwijs en ervaring met het verzorgen van lessen bewegingsonderwijs. Je bent communicatief en sociaal vaardig en bent in staat verbindingen te leg­gen. Daarnaast weet je mensen te motiveren en kun je sturing geven aan (groepen van) mensen en pro­ces­sen. Je ziet en grijpt kansen en bent ondernemend aangelegd. Je hebt goede pedagogische vaardigheden, kunt goed plannen en organiseren alsmede een netwerk opbouwen én onderhouden. Je bent flexibel inzetbaar, zowel tijdens als na schooltijd.

Wij samen
Als wij samen de overtuiging hebben dat er een match is, verwelkomen we je heel graag als nieuwe collega. Behalve een baan die er echt toe doet, kom je in een organisatie die sport en bewegen stimuleert en daarmee harten sneller doet kloppen. Je hebt veel regelruimte, vertrouwen en vrijheid. Als team zijn we zelf organiserend, geven we elkaar feedback en zijn we er voor elkaar.

Wat kunnen we je bieden
Voor deze vacatures bieden we je een tijdelijke arbeidsovereenkomst voor de duur van de inzet waarbij uitbreiding en verlenging tot de mogelijkheden behoort. Bij Sport Fryslân is de cao Sport van toepassing. Deze functie is ingedeeld in schaal 9 van de CAO Sport.

Wil je meer informatie
Voor meer informatie over de inhoud van de functie kun je contact opnemen met Melis van der Meer, Projectleider bewegingsonderwijs, (06-12 66 83 17) en voor de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Yanna de Vries, HR Adviseur (06 – 53 48 08 53).

Solliciteren
Reageren op deze vacature kan tot 10 februari via info@sportmatchnoord.nl. Graag ontvangen we een motivatie en actueel CV.

Dit bericht delen via Bericht delen via