Vergoeding voor je trainer?

Tips en weetjes

Meer weten? Bel of app ons op 06 12 33 99 23.

Een goede trainer is de basis voor sportief succes. Veel trainers krijgen daarvoor een vergoeding. Als bestuurder van een sportvereniging ben jij verantwoordelijk voor de trainers en coaches die bij jouw club werkzaam zijn. Of dat nou vrijwilligers of professionals zijn; het bestuur maakt hierover aan het begin van het seizoen goede afspraken met de trainers. Een goede trainer is de basis voor sportief succes. Veel trainers krijgen daarvoor een vergoeding.

Risico’s, zwart uit betalen?
Als bestuurder van een sportvereniging ben jij verantwoordelijk voor de trainers en coaches die bij jouw club werkzaam zijn. Of dat nou vrijwilligers of professionals zijn; het bestuur maakt hierover aan het begin van het seizoen goede afspraken met de trainers. Sport Fryslân ziet nog veel verenigingen waar, door gebrek aan kennis over wet en regelgeving, dit thema geen of weinig prioriteit krijgt.

  • De risico’s worden vaak onderschat, terwijl de gevolgen groot kunnen zijn. Sport Fryslân voelt zich verantwoordelijk om verenigingen bewust te maken van risico’s en geeft praktische adviezen om knelpunten op te lossen. Op deze manier voorkom je als vereniging dat je risico loopt. En via Stichting Sportwerkgever Fryslân kan een vereniging er voor kiezen om alle werkzaamheden onder te brengen bij professionals.

Tips:

  • Wanneer je iemand in dienst hebt ben je wettelijk gezien verplicht om een actuele risico inventarisatie en evaluatie (RI&E) te hebben.
  • Zorg voor een bestuurslid met kennis op gebied van personeelszaken of draag dit over aan Sportwerkgever Fryslân.
  • Maak altijd bruto afspraken met je potentiele medewerker, zodat niet de club voor extra kosten komt te staan bij het wijzigen van de loonheffingskorting van een medewerker.
  • Bewust zwart uitbetalen van een medewerker wordt niet gedekt vanuit een bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering. Zorg dat je verantwoord handelt.
  • Doe de sportverenigingen werkgeverscan om je situatie helder te maken. Laat een proforma berekening door Sport Fryslân maken voordat je afspraken maakt met de nieuwe medewerker. Ook geeft dit je inzicht voor de begroting van je sportclub.

Lees meer over hoe je de vergoeding van je trainer goed kunt regelen.

Cijfers

Friese sportverenigingen hebben het werkgeverschap voor 450 trainers ondergebracht bij Sportwerkgever Fryslân

tijdelijke contracten binnen 48 maanden: dit kun je binnen de CAO sportverenigingen aangaan, voordat een vaste aanstelling ontstaat.

euro krijg je als scholingsbijdrage als je als trainer in dienst bent bij Sportwerkgever Fryslân

Meer weten hoe je de vergoeding van je trainer goed kunt regelen?

KWS Sneek regelt de vergoedingen van de trainers via Sport Fryslân