“Voetbal heeft mij ontzettend veel gebracht - Kasper Stroes”

Sinds de Paralympische Spelen van Londen in 2012 maakte voetballer Kasper Stroes deel uit van het Nederlandse CP-team. Als baby werd hij 11 weken te vroeg geboren en liep daarbij hersenbeschadiging op. Zijn droom kwam echter uit toen hij in april 2011 zijn debuut maakte in Oranje.

"In 2011 kreeg ik een uitnodiging van de bond in de brievenbus. Ik mocht drie keer komen trainen in Zeist. Hierna werd er besloten of ik mocht blijven. Ik ben nooit meer weggegaan."

Kasper Stroes

voetballer

Wonend in Zeist volgt Kasper een studie aan de Johan Cruyff Academy in Tilburg. Hierdoor kan hij sport en studie perfect met elkaar combineren. Als ik terugkijk op de afgelopen jaren dan heeft het voetbal mij ontzettend veel gebracht. Ik ben er lichamelijk enorm op vooruit gegaan. Ik was bang voor de bal en kon helemaal niks met mijn rechterbeen. Tegenwoordig kan er zelfs een pass mee geven.”

Op het moment is Kasper gestopt met voetballen op niveau. Kasper studeert HBO Bachelor Sportmarketing, hij zit in zijn afstudeerjaar dus daar hij is nu druk mee bezig.