Op zaterdag 10 februari organiseerde Sport Fryslân voor de 24e keer het G-voetbaltoernooi 4 tegen 4 in Heerenveen. Maar liefst 320 deelnemers met een handicap streden in 48 teams om de felbegeerde titels. Wethouder Jelle Zoetendal van de gemeente Heerenveen, tevens ambassadeur aangepast sporten Friesland, opende het toernooi. Bekijk de foto’s via: https://goo.gl/k8N9yQ

Toernooi
Het G-voetbaltoernooi was ook dit jaar weer spannend en sportief. Voor veel deelnemers van scholen voor speciaal onderwijs, woonvormen, sportorganisaties en dagbesteding is het toernooi een ideale kennismaking met voetbal als wedstrijdsport. Er is op vijf boardingvelden 4 tegen 4 gespeeld en op één zaalvoetbalveld 7 tegen 7.

Toernooiwinnaars in de negen poules zijn:
ZML-scholen: Piet Bakker 4, De Wingerd Flames, Sinne 1
SBO-scholen: Súdwester Leeuwen, Súdwester Buizerds
Wonen/werken/sportorganisaties: Samen Onderweg Sneek, Philadelphia Sneekboys, Blauw Wit ’34 JG1,
Heerenveense Boys.
Winnaars van de penaltybokaal: De Wingerd Specials, Wetterwille 2 en Heerenveense Boys.
De aanmoedigingsprijs was voor: VSO Twalûk 2 uit Leeuwarden.

Samenwerking
Dit G-voetbaltoernooi 4 tegen 4 werd mede mogelijk gemaakt door: Fonds Verstandelijk Gehandicapten, Fonds Gehandicaptensport, Foppe Fonds, Special Sporters Fonds, gemeente Heerenveen, gemeente Súdwest-Fryslân, provincie Fryslân, Rabobank Heerenveen-Zuidoost Friesland, Stichting vrienden van Talant, Intersport de Leeuw Heerenveen-Sneek, Univé, Beijk catering en Sport Fryslân.

Fryske Parasportheld
Alle deelnemers hebben als extra activiteit penalty’s geschoten. Fryske Parasportheld, keeper van het Nederlands CP team Stefan Boersma was één van de keepers van het penaltyschieten, samen met een keeper dames SC Heerenveen.

European Sports For All Games
Ook hebben de deelnemers kennisgemaakt met shuffleboard. Shuffleboard is één van de programmaonderdelen van de European Sports for All Games dat plaatsvindt van 3 t/m 7 augustus.

Shuffleboard is een spel dat gespeeld kan worden met 2 of 4 personen waarbij je door een gevorkte stok (de cue) 4 schijven over een baan met puntenverdeling schuift. Het doel is om zoveel mogelijk punten te behalen. Veel sporters en bezoekers hebben dit alvast even meegespeeld.

Tijdens de European Sports for All Games geven tientallen organisaties, honderden vrijwilligers en deelnemers en duizenden bezoekers (de traditionele) sport een podium. Fryslân verwelkomt 20 internationale teams met 50 traditionele sporten, 200 deelnemers en tienduizenden bezoekers. Met elkaar zien, voelen en beleven we de passie voor sporten en bewegen, in het bijzonder de traditionele sporten. We genieten en hebben plezier met elkaar. Iedereen kan meedoen, op zijn/haar eigen niveau, … daar gaat het om! #sportsforall

Voor- en hoofdprogramma
De European Sports for All Games bestaat uit een voor- en hoofdprogramma. In het voorprogramma worden verschillende beweegactiviteiten georganiseerd zoals shuffleboard. Deze activiteiten zijn voor mensen, jong- en oud, die om verschillende redenen niet kunnen deelnemen aan sport en beweegactiviteiten: #sportsforall. Kijk hier voor alle informatie.

We kijken terug op een prachtige toernooidag en kijken uit naar de 25ste editie in 2019!