Doe je mee?

Wereldmeiden

Over Wereldmeiden

Bij Wereldmeiden worden meiden die sporten bij een vereniging gekoppeld aan meiden die nog maar net in Nederland wonen. Zo word je tijdelijke sportmaatjes. Als duo probeer je 10 weken lang verschillende sporten uit. Daarna kiezen jullie je favoriete sport en die ga je 10 weken samen verkennen. Wereldmeiden gaat van start in Leeuwarden, Sneek en Drachten.

 

Samen sporten en bewegen met andere meiden biedt mooie kansen om een isolement te doorbreken en om de gezondheid, participatie en sociale contacten te bevorderen. Door te bewegen worden meiden energieker en daardoor krijgen ze meer motivatie om ook aan andere activiteiten deel te nemen. De bedoeling van Wereldmeiden is daarnaast dat de meiden hun sociale netwerken voor elkaar ontsluiten en dat er nieuwe vriendschappen ontstaan. Maar het allerbelangrijkste is dat de meiden plezier hebben.

 

Wereldmeiden is een project in het kader van het Actieprogramma Maatschappelijke Diensttijd van de Rijksoverheid. Hiermee wil de overheid de talenten van jongeren inzetten om via maatschappelijke projecten bij te dragen aan een sterke en betrokken samenleving.

Wat ga je doen? 
Bij Wereldmeiden help jij vluchtelingenmeiden bij hun inburgering. Door samen te sporten voelen zij zich sneller thuis in Nederland. Je wordt gekoppeld aan een van de vluchtelingenmeiden en samen proberen jullie 10 weken lang verschillende sporten uit. Daarna kiezen jullie 1 sport die jullie 10 weken verder gaan verkennen. Je leert organiseren, samenwerken en ontdekt nieuwe culturen. En het belangrijkste: misschien sluit je wel een vriendschap voor het leven! Na afloop wordt je beloond met een certificaat en het staat goed op je CV.

Bekijk de video over Wereldmeiden!

Ben jij een Wereldmeid?

In het project Wereldmeiden onderscheiden we twee groepen meiden:

  • meiden die (al enige tijd) in Nederland wonen en bekend zijn met de Nederlandse sportwereld (de MDT’ers);
  • en meiden die nog maar net in Nederland wonen en bezig zijn met hun inburgering (de deelneemsters).

Wereldmeiden is voor meiden van 14 t/m 28 jaar. Heb jij ook zo’n zin om aan dit mooie project deel te nemen? Binnenkort start ronde 2! Houd de berichtgeving in de gaten en meld je dan snel aan via onderstaand formulier.

Goed om te weten:
– Binnenkort kun jij je aanmelden voor ronde 2
– Er is ruimte voor max. 30 deelnemers per locatie (15/15)
– Wereldmeiden gaat van start in maart 2022
– Exacte data en locatie(s) worden nog bekend gemaakt

Ik meld me aan!

Heb je veel zin om mee te doen? Maar lukt het niet om zelf de aanmelding te doen? Vraag dan iemand die je kan helpen.

Aanmelden Wereldmeiden - 2021

Naam deelneemster(Vereist)Indien je dit formulier voor een Wereldmeid invult, wat is je naam?Sport Fryslân verwerkt persoonsgegevens volgens de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). In sommige gevallen delen wij jouw persoonsgegevens. Dit zullen wij enkel doen wanneer wij dit voor een goede uitvoering van het project noodzakelijk achten. Wij delen jouw gegevens uitsluitend met betrouwbare partijen en zorgen ervoor dat het proces van delen van deze gegevens met passende waarborgen is omkleed.

Tijdens Wereldmeiden maken we beeldmateriaal (foto's/video's).Wij vragen jou om toestemming of we deze mogen gebruiken in de uitingen van Wereldmeiden (website/ sociale media / artikelen en promotiematerialen)