Wy gean mei Arriva op paad!

We verbinden ons vanaf vandaag, 18 juli 2023, in een uniek partnerschap met Arriva. We zijn actief in verschillende branches maar vinden elkaar in het belang om sport en bewegen toegankelijk en bereikbaar te maken voor inwoners en bezoekers van Fryslân. Vanochtend vond in Sneek de gezamenlijke aftrap plaats van de Arriva Wandelroutes in alle Friese gemeenten.

 

Buurtsportcoach op de foto met groep wandelaars met cheque voor de Arriva bus

Uniek partnerschap
Met het partnerschap wil Arriva met het openbaar vervoer de afstand tot sport en bewegen verkleinen. Wij brengen vanuit Sport Fryslân op deze manier beweging dichterbij door middel van sportstimulering, de inzet van buurtsportcoaches vanuit TeamFRL en de Friese beweegapp YnBeweging. ‘Samen bewegen we meer’; vanuit die filosofie werken we samen met Arriva aan beweegstimulering in de hele provincie Fryslân. Veel gezamenlijke ideeën liggen klaar om dit jaar verder te ontwikkelen.

De aftrap!
Tijdens de aftrap werden de Arriva Wandelroutes bekendgemaakt. Iedere gemeente in Fryslân heeft zo’n mooie wandelroute. De route start en eindigt bij een zogenaamde Arriva wandelhalte: een specifieke bushalte in een gemeente. Op ons beweegplatform YnBeweging vinden geïnteresseerden de wandelroutes en de locaties van de wandelhaltes te vinden. Met de route op zak gaan wandelaars een prachtige wandeling tegemoet. De eerste wandelaars beleefden vanochtend in gemeente Súdwest-Fryslân één van de achttien routes.

Gelyk op paad
Buurtsportcoach Lammert Harkema mocht een speciale cheque van Arriva in ontvangst nemen. Met deze cheque kan hij en andere collega’s van TeamFRL met een wandelgroep gratis naar een Arriva Wandelroute. Zo kunnen de eerste groepen gelijk los! Ben je benieuwd naar een wandelroute in jouw buurt? Check ynbeweging.frl/arriva.

Dit bericht delen via Bericht delen via