Sport Fryslân wil dat iedereen in Fryslân iedere dag met plezier kan sporten en bewegen. Een vitale mienskip is ons doel.

  1. Home >
  2. Over ons

Over ons

Over Sport Fryslân
Sport Fryslân wil de voorloper, verbinder en aanjager zijn om Fryslân in beweging te krijgen. Dat kunnen we niet alleen. Daarom werkt Sport Fryslân actief samen met de provincie Fryslân, Friese gemeenten, clubs en verenigingen, commerciële en maatschappelijke partners, gezondheidsinstellingen en vrijwilligers. Kortom; wij werken samen met alle inwoners van Friesland.

Hoofd, hart en lijf
Sporten en bewegen geeft je energie. Daarbij kijken wij naar het totaalplaatje; hoofd, hart en lijf. Wij noemen dit positieve gezondheid. Genoeg bewegen, zinvol bezig zijn, plezier hebben in wat je doet én voldoende rust en ontspanning nemen.

Onze visie
Wij helpen mensen voor wie sporten en bewegen niet vanzelfsprekend is. Wij vinden dat iedereen iedere dag met plezier moet kunnen sporten of bewegen. Of je nu gezond bent of juist door te sporten werkt aan je gezondheid. Van amateursporters tot parasporters en van jong tot oud; Sport Fryslân brengt heel Fryslân in beweging!