Uniek Sporten

Uniek Sporten

Sporten en bewegen is niet alleen gezond, maar ook erg leuk om te doen! Het is goed voor je conditie, je wordt er fit en vrolijk van én tijdens het sporten kun je sociale contacten opdoen. Uniek Sporten vindt daarom dat sporten voor iedereen belangrijk is, een beperking hoeft daarbij geen belemmering te zijn.

Op de website van uniek sporten zijn veel leuke ideeën en activiteiten te vinden om ook tijdens deze coronatijd thuis fit te blijven!

 

#StayfitChallenge

#StayfitChallenge

Door de coronacrisis ben je nu veel meer aan huis of je instelling gebonden. De mogelijkheden voor sport en bewegen zijn daardoor ook een stuk minder geworden. Terwijl het juist als je een beperking hebt belangrijk is om te bewegen. Welzorg en RSR starten daarom deze week een StayFit Challenge waarbij je wordt opgeroepen om leuke en inspirerende filmpjes of verhalen te delen met jouw beweegtips voor thuis. Door mee te doen aan de StayFit Challenge steun je ook nog eens de Tik een Euro-collecte van het Fonds Gehandicaptensport, want Welzorg en RSR doneren per winnend dagfilmpje een bijdrage aan Fonds Gehandicaptensport.

Je kan je filmpjes insturen via welzorg.nl. Daar kun je ook een fanzone vinden, waar bekende sporters met en zonder beperking je aanmoedigen om door te gaan en nog goede tips geven. De beste filmpjes per dag, winnen een gratis toegangskaart voor het mooiste automobielmuseum van Europa: het Louwman museum in Den Haag.

 

TOPFIT

TOPFIT

Bewegen is belangrijk. Voor mensen met een beperking kan het soms een drempel zijn naar de sportschool te gaan. Met TOPFIT kun je nu gratis sporten en waar, wanneer en met wie je maar wilt. Het enige wat je nodig hebt, is een internetverbinding en een apparaat dat video’s kan afspelen, zoals smartphone, laptop of tablet.

TOPFIT is een serie online trainingsvideo’s voor mensen met een beperking. In de video’s doen de trainers verschillende beweegoefeningen voor. Tijdens het kijken doe je mee met deze oefeningen. Zo sport je gratis en waar, wanneer en met wie je maar wilt. Bijvoorbeeld thuis of in het revalidatiecentrum. De trainingen duren een kwartier en bestaan uit acht oefeningen. Alle trainingen vind je hier op de website van TOPFIT.

 

Stichting koprol

Stichting koprol

Stichting Koprol organiseert sport- en spelactiviteiten voor mensen met een beperking. Het gaat hier om mensen die graag willen sporten en niet (meer) kunnen deelnemen aan het reguliere sportcircuit. Stichting koprol deelt challenges en voorbeelden om thuis te bewegen op hun facebook pagina. Gericht op mensen die sporten op maat nodig hebben

Thiro Training

Thiro Training

Thiro Training wil dat alle mensen met een verstandelijke beperking en/of autisme de mogelijkheden hebben om hun leefstijl duurzaam te verbeteren. Dit doen ze door sportprogramma’s, leefstijlcoaching en coaching van begeleiders in organisaties.

Heb je ideeën?

Op deze pagina verzamelen we de leukste ideeën van onze eigen beweegteams en leuke activiteiten die online aangeboden worden.

Deel je ideeën met Sport Fryslân

Stuur in via:

,
/