Aangepaste spelvormen voor 50-plussers

OldStars Sport

Wat is OldStars Sport?

OldStars Sport is een verzamelnaam voor gewone sporten die zijn aangepast, zodat mensen van 50 jaar en ouder ze kunnen beoefenen. Zo heb je bijvoorbeeld walking football: een ouderenvriendelijke spelvorm van voetbal. De kans op blessures is hierbij heel laag, omdat spelers niet mogen rennen en geen slidings mogen maken. Andere sporten die onder OldStars Sport vallen zijn: korfbal, hockey, rugby, volleybal, basketbal, handbal, tennis, tafeltennis, hardlopen  en fietsen.

Interessant voor sportverenigingen

Als sportverenigingen OldStars Sport aanbieden, geven ze mensen de kans om op latere leeftijd tóch (weer) bij een sportvereniging te horen en een teamsport te beoefenen. Dat is fantastisch. Je geeft mensen de kans gezond en fit te blijven en tegelijkertijd sociale contacten te onderhouden en nieuwe mensen te leren kennen. Bovendien bindt je daarmee nog meer mensen aan de club. Een echte win-win-situatie.

Met OldStars Sport starten

Lijkt het jouw vereniging gaaf om een OldStars Sport aan te bieden? Denk dan eens aan de volgende stappen:

  • Lees nog eens rustig over OldStars Sport en de verschillende spelvormen via de website van OldStars
  • Volg als trainer/begeleider kosteloos de opstartcursus en leer alles over de basis van OldStars Sport
  • Start de OldStars Sport bij jouw vereniging en vind een team van geïnteresseerde 50-plussers

Interessant in jouw omgeving?

Is OldStars Sport iets voor in jouw omgeving? Heb je al ideeën of wil je er eens over sparren? Dan horen we graag van je. De contactpersoon voor OldStars Sport is Inge Rundervoort. Ze is bereikbaar via inge@sportfryslan.nl en 06 30 21 61 49.

Product van het Nationaal Ouderenfonds

Informatie van OldStars-website:
“Onze droom: OldStars Sport bij elke vereniging
Het Ouderenfonds werkt nauw samen met de sportbonden om de OldStars formule landelijk uit te rollen bij verenigingen. Deelname aan OldStars moet mogelijk zijn bij de club ‘om de hoek’ en binnen enkele jaren net zo gewoon zijn als reguliere sporten bij sportverenigingen. De ambitie is dat eind 2021 minimaal 160-180 verenigingen OldStars Sport aanbieden.”

De sportvereniging voor jong tot oud

Sport Fryslân wil dat iedereen iedere dag met plezier kan sporten en bewegen. Een vitale mienskip: dat is ons doel. Het aanbieden van OldStars Sport zorgt ervoor dat ook ouderen sociaal betrokken en actief blijven. Daar doen we het voor!

Contactpersoon

Meer weten over OldStars Sport? Inge vertelt je er graag meer over.

,
/