Meet de fitheid van inwoners in jouw gemeente

Fittesten

Data & locaties Fittesten in Friesland

Het belang van fitheid

Fitheid en gezondheid betekent veel voor mensen: de dingen kunnen doen die je wilt doen, kunnen genieten en grip op je leven hebben. Kortom: zelf de regie over je leven voeren. Als dit lukt, ervaren ze hun gezondheid vele malen beter dan mensen die dat niet kunnen. Dit bevestigt de verbinding tussen gezondheid en thema’s zoals meedoen en ontmoeten. Sport en bewegen is dé manier om aan (fysieke en mentale) gezondheid te werken.

De Fittest als middel

Voldoende bewegen is dus belangrijk. De Fittest is een middel om inwoners hier bewust van te maken én te verbinden aan het lokale beweegaanbod. Tijdens de individuele fittesten doen de deelnemers meerdere (laagdrempelige) oefeningen waarmee hun fysieke gezondheid wordt gemeten. Daarnaast wordt via vragenlijsten en een individueel adviesgesprek het beweeggedrag in kaart gebracht en kunnen deelnemers worden doorverwezen naar het lokale beweegaanbod.

 

Organisatie Fittesten in Fryslân

Als eigenaar van de Fittest neemt Sport Fryslân de organisatie en uitvoering op zich. Dit doen wij in samenwerking met de lokale aanvrager, een team van buurtsportcoaches in de gemeente en/of het gemeentelijke sportbedrijf. In 2023 werken we bovendien intensief samen met De Friesland.

         

Een Fittest in jouw gemeente?

Heb jij interesse om samen met Sport Fryslân één of meerdere Fittesten te realiseren? Lees dan de brochure door en neem voor meer informatie en de mogelijkheden contact op met Jurjen Bosch: jurjen@sportfryslan.nl / 06 8209 3828.

Bekijk brochure Fittesten >

Bekijk het overzicht van geplande Fittesten >

“By my yn it doarp Aldeboarn waard in Fittest organisearre. Ik koe op eigen tempo en nivo de ferskillende testen trochrinne en kin tefreden wêze mei hoe fit ik bin. Moai dat dit yn de buert is en dat minsken der sa maklik oan mei dwaan kinne. Ik soe it oaren ek sa oanriede.” - Tinus van der Meulen | Deelnemer Fittest

Fittesten organiseren

Sport Fryslân wil dat iedereen iedere dag met plezier kan sporten en bewegen. Een vitale mienskip: dat is ons doel. Het meten van de fitheid van inwoners draagt bij aan dit doel. We geven mensen inzicht in hun fitheid en stimuleren hen om lekker te sporten en te bewegen.

Contactpersoon

Jurjen Bosch, Projectleider
06 82 09 38 28 06 82 09 38 28 / jurjen@sportfryslan.nl