Onze Fryske Parasporthelden in jouw klas

Om te laten zien dat een handicap geen hindernis hoeft te zijn om te sporten, heeft Sport Fryslân 15 Fryske Parasporthelden. Topsporters die iedere dag het beste uit zichzelf halen met hun sport. Die hun grenzen verleggen en zich door niets of niemand laten tegenhouden. Rolmodellen voor jouw leerlingen. Vandaar dat ze graag langskomen bij jou in de klas.

Wat is het doel van een meet & greet?

Doel van het project is een positieve beeldvorming te creëren van mensen met een handicap. Jouw leerlingen ontdekken dat mensen met een handicap veel meer kunnen dan ze vaak denken. En uiteraard staat samen sportplezier ervaren voorop.

Hoe ziet een meet & greet er uit?

Fryske Parasporthelden als Alyda, Olivier of Rixt vertellen in de klas hoe het is om te sporten met een handicap. Hoe kun je bijvoorbeeld wielrennen wanneer je bijna niets ziet en toch Paralympisch kampioen worden? En kun je eigenlijk wel zwemmen met één been? Na dit indrukwekkende verhaal mogen jouw leerlingen zelf ervaren hoe het om te sporten met een handicap. En dat levert heel wat sportplezier op!

Wie zijn onze Fryske Parasporthelden?

Benieuwd welke helden er bij jou in de klas kunnen komen? Klik hier om onze 15 Fryske Parasporthelden te ontmoeten.

Direct contact

Wil jij ook een Fryske Parasportheld in de klas uitnodigen? Neem contact op met Manouk van Tol. Zij bespreekt graag de mogelijkheden.

Waar kan Sport Fryslân jou mee helpen?

Iedereen kan sporten, ook als je een handicap hebt. Onze Fryske Parasporthelden laten jouw leerlingen zien dat het kan! Ook een Parasportheld in je klas uitnodigen? Sport Fryslân helpt je door:
• je in contact te brengen met één van onze 15 Fryske Parasporthelden.
• te laten zien dat iedereen kan sporten.

Wil je dat de Fryske Parasporthelden bij jou in de klas langskomen?

Neem contact met ons op:

Manouk van Tol, Projectmedewerker
0513 630 655 of 06 57 61 46 77 0513 630 655 of 06 57 61 46 77 / manouk@sportfryslan.nl