Meet & Greet Fryske Parasportheld

Iedereen kan sporten, ook als je een beperking hebt. Dat willen onze Fryske Parasporthelden op jouw school laten zien.

“Wat is een beperking eigenlijk?”, “Hoe stapt u in uw auto ?” en “Bent u nu ook rijk geworden?”… Slechts een paar vragen van kinderen die vol verwondering naar een Parasporter in hun klas kijken en luisteren. Tijdens een Meet & Greet zien ze hoe het is om te leven met een beperking én komen ze erachter dat een beperking helemaal geen hindernis hoeft te zijn om te sporten. Het is een bijzondere ontmoeting die veel indruk maakt op kinderen (en leerkrachten) en hen nog lang bijblijft.

Parasporters zijn echte helden

Leven met een beperking is zeker niet altijd makkelijk. Maar toch proberen parasporters iedere dag het beste uit zichzelf te halen met hun sport. Daarmee verleggen ze grenzen en laten ze zich door niets of niemand tegenhouden. Het zijn echte helden! Ware rolmodellen voor kinderen.

Bijzondere verhalen

Er zijn tien Fryske Parasporthelden. En ieder hebben ze hun eigen verhaal. De Parasporthelden weten als geen ander hoe belangrijk het is om te vertellen over hun beperking en vooral over dat hun beperking hen niet tegenhoudt om te sporten. Hoe kun je bijvoorbeeld wielrennen wanneer je bijna niets ziet en toch Paralympisch kampioen worden? En kun je eigenlijk wel zwemmen met één been? Ze vertellen er graag over bij jou op school.
(Wil je nu al meer te weten komen over de Parasporthelden? Lees hier hun verhalen.)

Meet & Greet bij jou op school

De Meet & Greet is bedoeld voor de groepen 5 t/m 8. Vaak geeft de Parasportheld één Meet & Greet, maar soms ook twee of drie achter elkaar. Dit hangt van het aantal leerlingen af. Een Meet & Greet bestaat uit een presentatie, vragenronde en een interactief deel en duurt ongeveer anderhalf uur. Scholen kunnen zich via onderstaande knop aanmelden.


De Meet & Greets worden mede mogelijk gemaakt door Stichting FB Oranjewoud.

Contact

Wil jij ook een Fryske Parasportheld in de klas uitnodigen? Neem contact op met Jurjen Bosch. Hij bespreekt graag de mogelijkheden.

Parasportheld uitnodigen in jullie klas?

Dat kan! Vul het aanmeldformulier in of neem contact op met Berber van der Krieke.

Check ook onze andere gastlessen >

Contactpersoon

Berber van der Krieke, Projectmedewerker
06 10 32 32 58 06 10 32 32 58 / berber@sportfryslan.nl